На Кіровоградщині поліцейські викрили «чорних лісорубів»

Травень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 680 | Коментарі: 0

За попередніми даними, шестеро зловмисників причетні до вирубки 56 дерев на території заповідної зони. Від продажу дороговартісної деревини породи дуб, особи планували отримати чималі гроші.

Завдані державі збитки складають близько 1 мільйона гривень.

Оперативну інформацію про те, що група невідомих осіб в одному з населених пунктів району планує здійснювати незаконну порубку дерев, поліцейські отримали за добу до пригоди. Аби викрити зловмисників, працівниками Світловодського відділу поліції спільно з представниками державного лісового господарства було прийнято рішення про проведення спільного рейду.

Визначивши можливий напрямок руху підозрюваних, поліцейські влаштували засідку. А коли зловмисники завершили вантажити вже спиляну деревину до автомобіля «DAF», на місці несподівано для них з’явилися працівники групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативної групи, роти патрульної служби поліції особливого призначення «Святослав» та лісгоспу.

«Підозрюваними виявилися 6 осіб, які прибули до Світловодського району на двох автомобілях, один із яких мав технічні можливості для завантаження масивних стовбурів дубів. Авто для транспортування громадяни винайняли вже на території району, попередньо запевнивши водія, що мають із собою усі необхідні дозвільні документи.
Під час огляду місця події поліцейські вилучили знаряддя злочину – бензопилу, а також спиляні дерева», - розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

За матеріалами Світловодського відділу
поліції Кіровоградської області
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool