На Кіровоградщині оббирали домівки жителів області

Січень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 1299 | Коментарі: 0

Наразі доведено причетність зловмисників до чотирьох крадіжок, скоєних в обласному центрі та районах.

Сума завданих громадянам збитків складає кілька сотень тисяч гривень. Крім того, до рук злодіїв потрапили побутова та комп’ютерна техніка, вироби з дорогоцінних металів, 3 одиниці зброї, які вони «відшукали» в помешканні одного з потерпілих. За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
Кожен з підозрюваних вже мав судимість за скоєння майнових злочинів, відносно одного з них також розпочато кримінальне провадження за вчинення розбійного нападу.
Ідея обкрадати приватні домоволодіння для чотирьох раніше судимих осіб, які, до того ж, є споживачами наркотиків, виявилася не новою. Згадавши колишній «досвід» та взявши в оренду автомобіль, вже перед Новим роком зловмисники взялися обносити будинки громадян, що мешкали в обласному та районних центрах.
Відслідковуючи садиби, де господарів не було вдома, крадії розбивали вікна, вдиралися до приміщень та за лічені хвилини знаходили і забирали все, що можна було швидко вивезти, а згодом і продати.
За нетривалий час до їх до рук потрапили кілька сотень тисяч готівки, мобільні телефони, планшет, фотоапарат, золоті прикраси і навіть зброя.
Так, в одному з будинків злодії помітили в кутку важкий металевий сейф, відкрити який було неможливо. Розраховуючи на те, що в ньому зберігається щось особливо цінне, зловмисники забрали його з собою.
На розпилювання міцних металевих дверцят було витрачено кілька днів. Як наслідок, здобиччю чоловіків стали три одиниці мисливської зброї.
Маючи у спорядженні такий арсенал, зловмисники могли б продовжити список «недобрих справ», однак просто не встигли. Всі четверо дуже швидко потрапили у поле зору оперативників.
Працівники Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області затримали крадіїв за місцем проживання. У підозрюваних вилучено частину речових доказів, які злодюжки планували «перевести в готівку» відразу після свят.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 262 Кримінального кодексу України «Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем» та частиною 3 статті 185 ККУ «Крадіжка». Наразі підозрювані дають покази слідчим.
– Крім того, в даний час перевіряється причетність вказаних осіб до скоєння інших подібних злочинів, – розповідає начальник УКР УМВС в області Костянтин Ванін. – Не виключено, що вже відомий «список» кримінальних правопорушень може бути значно більшим.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool