На дорозі Полтава-Олександрія підрядник влаштовує верхній шар ЩМА-20

Липень 10, 2018 | Новини | Переглядів: 976 | Коментарі: 0

Близько 9-ти кілометрів дороги державного значення М-22 Полтава Олександрія в межах Олександрійського району вже практично відремонтовані.

Підрядники провели укріплення конструктивних шарів, влаштували вирівнюючий шар асфальтобетону, а тепер взялися вкладати верхній шар щебенево-мастичного асфальтобетону. Протягом 6 днів вклали суміш на 6,2 км.

Загалом проектом передбачено влаштування 29,7 тисяч асфальтобетону, з яких 9,3 тисяч тон – ЩМА товщиною 5 см. Укріплення узбіч потребує близько 5 тисяч тонн щебеневої суміші, відповідність нормам якої, як і асфальту, перевіряє лабораторія Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області. Влаштування верхнього шару зі ЩМА-20 підвищує рівень безпеки руху – зчеплення колеса автомобіля та дороги покращується до 45% навіть коли покриття мокре. До того ж, конструкція дорожнього одягу зменшує утворення шуму і пилу від зношення покриття.

За інформацією інспекторів контролю якості, підрядна організація працює якісно, градус схилу відповідає стандартам, температура ЩМА та його показники міцності теж в рамках норми.

- Підрядники обіцяють впоратися до кінця липня, якщо не буде затримок з поставками матеріалів та оплатою робіт, - зазначає начальник Служби автодоріг Вадим Коюденко. - Всі етапи Служба пильно контролює, перевіряє і у разі виявлення недоліків буде вимагати їх усунення за рахунок підрядника. Та сподіваємося, обійдеться без таких моментів, оскільки репутація у компанії хороша, вони минулого року вже працювали на наших дорогах.

Нагадаємо, що ремонт триває на відрізку км 155+000 – 163+710. На вказаній ділянці також облаштують карман заїзду та плавні з’їзди на початку і вкінці відремонтованої ділянки, встановлять дорожні знаки та нанесуть дорожню розмітку. Орієнтовна кошторисна вартість проекту складає майже 76,3 мільйони гривень. Фінансування робіт передбачено з державного бюджету. Виконавець робіт – ТОВ «Ростдорстрой».

Прес-служба САД у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool