Міліція застерігає мешканців області

Червень 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1777 | Коментарі: 0

Літо – пора відпусток. Більшість громадян вирушають до баз відпочину, санаторіїв, прямують на закордонні чи вітчизняні курорти, або віддають перевагу палаткам на природі. Але який би вид відпочинку ви не обрали, не слід втрачати розумну пильність, аби не стати жертвою злочину. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Наприклад, коли приїжджають відпочивати «дикарем», то, зазвичай, знімають квартиру чи кімнату. Пропозицій вистачає. Та не поспішайте хапатися за першу з них. Походіть. Подивіться. Поцікавтеся, що за квартира чи будинок, де знаходиться, скільки чоловік проживає, чи закривається кімната на замок.
Подивіться на квартироздавача – акуратно виясніть, чи не зловживає він або члени його сім’ї алкоголем.
Якщо ви відпочиваєте у санаторії, то цінні речі можна здати в адміністрацію. Не ховайте гроші і цінності під матрац в номері – злодій, в першу чергу, подивиться там.
Перед виходом з номеру краще закрити балкон і кватирку, особливо якщо на ваш балкон легко перелізти із сусіднього номера.
Ще кілька порад, як поводитися безпосередньо на пляжі:
- ходити на пляж краще зі знайомими людьми, наприклад, із сусідами по санаторію;
- вибирайте, у кого запитувати, як пройти на пляж. Не треба звертатися до кремезних чоловіків, адже вони можуть показати «коротку» дорогу через який-небудь глухий парк чи будову;
- підходячи до пляжу, (без зайвих свідків) зніміть годинника і вийміть гаманець, покладіть усе це у непрозорий пакет. В кишенях залиште тільки дрібні гроші. Не сумнівайтеся, що вже на пляжі годинник та гаманець привернуть увагу відповідних осіб, так що краще зробити згадані маскувальні дії заздалегідь.
Вибираючи місце, де лягти засмагати, не поспішайте. Роздивіться. Тримайтеся подалі від шумних компаній, молоді, особливо якщо вона напідпитку.
Злодій також може маскуватися під збирача пляшок, ходячи вздовж берега і приглядаючись, де можна щось вкрасти. Тому будьте пильними.
Не треба кидатися одразу з розбігу у воду. Спочатку задайте пару незначних запитань сусідам, та якщо це можливо, заведіть з ними розмову. Це треба для того, щоб у «спостерігача» склалась думка, що ці люди ваші знайомі, які будуть наглядати за речами, поки ви будите купатися.
Не вживайте на пляжі чи дорогою до нього спиртні напої.
Пам’ятайте, Ваше завдання – зробити усе можливе, аби відпочинок приніс вам лише позитивні емоції й гарні спогади.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool