Мешканцям Кіровоградщини нагадують, як поводитись під час загрози обстрілів та бомбардувань (ФОТО)

Жовтень 12, 2022 | Новини | Переглядів: 1479 | Коментарі: 0

Співробітники Олександрійського районного управління ГУ ДСНС у Кіровоградській області провели роз’яснювальну роботу серед жителів міст Олександрія, Світловодськ та селищ Петрове й Онуфріївка, у ході якої нагадали правила безпеки, зокрема, як поводитись під час загрози обстрілів та бомбардувань, під час хімічної чи радіаційної небезпеки, виявлення застарілих і сучасних боєприпасів.


Надзвичайники закликали громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, оскільки вони сигналізують про загрозу чи виникнення надзвичайної ситуації. Якщо пролунала сирена, необхідно прямувати до найближчого укриття, захисної споруди чи підвалу. Якщо знайти прихисток у захисній споруді можливості немає, потрібно в будівлі чи квартирі знайти приміщення, що відповідає правилу двох стін. Як правило, це коридор, передпокій, санвузол.

У випадку виявлення боєприпасів рятувальники рекомендували ні в якому разі не чіпати їх, відійти якомога далі, попередити людей поруч про небезпеку та зателефонувати до Служби порятунку за номером «101» чи до поліції – за номером «102».

Окремо надзвичайники акцентували увагу на необхідності забезпечити безпеку дітей. Говорили також про підготовку до безпечного перебігу опалювального сезону та про запобігання пожежам в оселі. Нагадали жителям Олександрійщини і про заборону випалювання сухої рослинності та покарання за такі дії.

Під час профілактичного відпрацювання серед населення розповсюдили листівки із застереженнями та правилами безпеки.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool