Матеріали кримінальної справи відносно колишнього першого заступника голови Петрівської РДА передано до суду

Липень 29, 2011 | Новини | Переглядів: 1624 | Коментарі: 0

Прокурором Олександрійського району завершено досудове слідство відносно колишнього першого заступника голови Петрівської районної державної адміністрації. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, що в березні поточного року за поданням прокуратури області за порушення присяги державного службовця держслужбу даного посадовця було припинено. Останній був одним із засновників товариства з обмеженою відповідальністю. Хоч, відповідно до статті 120 Конституції України та статті 12 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" як заступник голови місцевої державної адміністрації не міг суміщати свою службову діяльність з іншою, в тому числі на громадських засадах, крім викладацької, наукової та творчої діяльності у позаробочий час, входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства чи іншої організації, що має на меті одержання прибутку.
3 лютого 2011 року прокуратурою області було порушено кримінальну справу за фактом незаконного заволодіння майном ДП "Державний резервний насіннєвий фонд", поєднаного із зловживанням службовим становищем, підробленням, шахрайством з фінансовими ресурсами, перевищенням службових повноважень службовими особами одного з товариств з обмеженою відповідальністю, фактичним керівником якого була названа особа.
Крім того, згодом, відносно службових осіб згаданого ТОВ прокуратурою області порушено ще одну кримінальну справу. Йдеться про нецільове використання бюджетних коштів за державною програмою «Селекція у тваринництві та птахівництві на підприємствах агропромислового комплексу». Встановлено, що службові особи збанкрутілого ТОВ (до числа яких входив і порушник присяги держслужбовця), діючи умисно та з корисливих мотивів, не ставлячи до відома Міністерство аграрної політики України щодо реального стану справ, на підставі вищеназваної державної програми протизаконно отримали та використали понад двохсот тисяч гривень бюджетних коштів, чим заподіяли тяжкі наслідки державним інтересам.
14 липня вказані справи об’єднані в одне провадження, а згадуваній особі пред’явлено кінцеве обвинувачення за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 365 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам на загальну суму понад один мільйон гривень.
Наразі матеріали кримінальної справи стосовно колишнього першого заступника голови Петрівської РДА передано до суду.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool