Луганськ: вилучили велику партію тютюнових виробів

Листопад 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

Співробітники підрозділів Державної служби боротьби з економічними злочинами Луганського міського управління внутрішніх справ та Артемівського райвідділу міліції спільно з представниками податкової міліції вилучили велику партію тютюнової продукції з ознаками підробки.

Понад 72 тисячі пачок тютюнових виробів різних товарних марок, як вітчизняного виробництва, так і імпортного зберігалися на складі приватного підприємства і чекали своєї подальшої реалізації. Цигарки були марковані акцизними марками. За правилами, наявність акцизу повинно гарантувати покупцеві якість товару, що купується. Та ось ці контрольні марки були з ознаками підробки, а самі сигарети небезпечні для здоров'я, оскільки виготовлені з порушенням норм виробництва.

Тіньовий бізнес із торгівлі недоброякісною тютюновою продукцією був організований за всіма правилами кримінального жанру - з цілим набором порушень, які виявили правоохоронці. По-перше, добра частина імпортних сигарет була ввезена на територію України з порушенням чинного законодавства, по-друге, працівники приватного підприємства вели податковий облік так, щоб ухилитися від сплати податків у повному розмірі. А операції, пов'язані з продажем цигарок за готівку, у податкових звітах не відображалися.

Під час обшуку правоохоронці вилучили не тільки цигарки, а й бухгалтерські документи з реалізації фальшивої тютюнової продукції, комп'ютерну техніку, за допомогою якої велася подвійна бухгалтерія.

Як з'ясувалося, незаконний бізнес заповзятливий луганчанин організував у травні цього року. Йому допомагали троє працівників. Зараз всі матеріали передані в слідчий відділ Луганського міського управління ГУМВСУ. А партію вилучених цигарок направлено на експертизу.

Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 227 «Випуск або реалізація недоброякісної продукції» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає міру покарання - штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудова перевірка.

mvs.gov.ua


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool