Лісівники вже готуються до пожежонебезпечного сезону! (ФОТО)

Березень 15, 2012 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

13 березня на території ДП «Олександрівський лісгосп» проведено навчальний семінар-нараду щодо підготовки до пожежонебезпечного періоду із головними лісничими лісогосподарських підприємств області. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ.

Завідувач сектором лісорозведення Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Лариса Романська запевнила, що вже сьогодні необхідно докладати максимум зусиль для вжиття всіх заходів з підготовки лісівників до пожежонебезпечного періоду. Так, необхідно в першу чергу повністю укомплектувати пункти зосередження протипожежного інвентарю, адже період пожежної небезпеки от-от розпочнеться – із настанням стійкої сухої погоди, а також початком сезону масових пікніків. Лариса Йосипівна звернула особливу увагу на ведення відповідної документації, а також інші актуальні питання.

Величезної уваги вимагає питання укомплектування вакантних посад працівників державної лісової охорони в окремих лісгоспах обласного управління, тому що через відсутність необхідних працівників значні площі лісових масивів залишатимуться без належної охорони.
Враховуючи те, що більшість лісових пожеж виникає з вини населення, необхідно постійно проводити зустрічі, лекції та роз’яснювати правила поводження у лісах, встановлювати наглядну агітацію та інформувати через різноманітні засоби масової інформації.
Спеціалісти відвідали Олександрівське та Бірківське лісництва лісгоспу, де побачили стан пунктів зосередження протипожежного інвентарю – тут лісівники вже готові до нового «гарячого» сезону: пункти укомплектовані необхідною кількістю лопат, відер, сокир, грабель, вогнегасників та інших засобів, за допомогою яких йде боротьба із пожежами. Крім цього, на базі кожного лісництва створюються запаси паливно-мастильних матеріалів, завдяки чому працівники державної лісової охорони завжди можуть оперативно реагувати на випадки загорянь. Головні лісничі оглянули наявну у лісництвах техніку, за допомогою якої проводиться як гасіння самих загорянь, так і техніку, завдяки якій проводяться профілактичні заходи: створюються та поновлюються мінералізовані смуги.
Минулого року лісівники Кіровоградщини зменшили кількість випадків пожеж на третину порівняно із 2010 роком, а тому цього року мають намір досягти чималих результатів та спільними силами вберегти лісові перлини від вогню.

Лісівники вже готуються до пожежонебезпечного сезону! (ФОТО)

Лісівники вже готуються до пожежонебезпечного сезону! (ФОТО)

Лісівники вже готуються до пожежонебезпечного сезону! (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool