Кропивницький: зловмисник грабував школярів

Грудень 01, 2016 | Новини | Переглядів: 860 | Коментарі: 0

У Кропивницькому правоохоронці припинили злочинну діяльність 36-річного раніше судимого чоловіка, що скоїв низку кримінальних правопорушень стосовно учнів.

Зловмисник, вдаючись до застосування фізичної сили, шахрайських дій і навіть погроз ножем, відбирав у дітей телефони та продавав. За вчинене йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

До Кіровоградського відділу поліції надійшла низка заяв від батьків неповнолітніх про те, що їх дітей було пограбовано. Жертвами нападника стали школярі віком 9-11 років, які не могли чинити опору.

Один із потерпілих - 11-річний учень. Його мати звернулася до правоохоронців та розповіла, що пригода сталася близько 8-ї години ранку. Хлопчик йшов до школи, у руках тримав телефон «Samsung». Раптом ззаду на нього напав невідомий, пригрозив ножем та відібрав мобілку.

З аналогічним повідомленням до поліції звернувся батько ще однієї дитини. Його син, учень 4-го класу, коли повертався зі школи також позбувся засобу зв’язку. Хлопчик телефонував батькам повідомити, що йде додому. Після розмови поклав мобільний у кишеню.

Зловмисник прослідкував за школярем і в під’їзді будинку закрив дитині рота та наказав віддати телефон.
«За прикметами, які вказали потерпілі, працівникам поліції вдалося встановити особу зловмисника. Він затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Раніше чоловік вже відбував покарання за скоєння крадіжок, пограбувань та незаконне зберігання наркотичних засобів, а також перебував у розшуку за угон транспортного засобу, - повідомив т.в.о. начальника Кіровоградського відділу поліції Дмитро Авдієнко. - Предмет, схожий на ніж, та кілька мобільних телефонів вилучено і направлено на експертизу».
Крім того, у ході слідства було встановлено причетність кропивничанина ще до низки злочинів. Він пограбував 58-річного місцевого жителя, відібравши золотий ланцюжок із хрестиком та браслетом, скоїв кілька крадіжок із домоволодінь і шахрайським способом заволодів телефонами жителів обласного центру.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 186 «Грабіж», ч. 1. ст. 190 «Шахрайство», ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 1. ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool