Кропивницький: відбулося відкриття змагань на Кубок України з пожежно-прикладного спорту

Серпень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1039 | Коментарі: 0

27 серпня у м.Кропивницькому на базі спортивного комплексу Управління ДСНС України у Кіровоградській області розпочалися змагання на Кубок України з пожежно-прикладного спорту, участь у яких беруть 20 команд спортсменів-вогнеборців з усієї держави, у складі яких 2 заслужені майстри спорту, 7 майстрів спорту Міжнародного класу, 55 майстрів спорту, 69 кандидатів в майстри спорту і 25 спортсменів-розрядників.

Унікальність цього виду спорту полягає в тому, що його види відтворюють повсякденну роботу пожежних розрахунків та потребують різносторонньої спортивної підготовки. Змагання з пожежно-прикладного спорту включають випробування у наступних видах: підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, пожежна естафета 4х100 м, стометрівка з перешкодами та бойове розгортання. Кожен пожежний застосовує ці спортивні елементи щоразу під час бойових виїздів, але до спортивних команд потрапляють тільки найкращі. А до команд, які приймають участь у змаганнях рівня, подібного Кубку України, – найрезультативніші з найкращих.

У перший день змагань всі учасники, почесні гості спортивного свята та працівники пожежно-рятувальної служби області зібралися на спортивному комплексі Управління ДСНС Кіровоградщини, де в урочистій обстановці детально представили кожну команду-учасницю. Право підняти прапор змагань було надано переможцям Чемпіонату України - спортсменам з Одеської області.
Успіху учасникам змагань побажав перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький. Олег Григорович зазначив, що саме цей спорт дозволяє виховати у собі сили та бойовий дух, який допомагатиме під час бойових чергувань. З вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, який побажав учасникам змагань сили, витримки, підтримки друзів і вболівальників та перемоги. Привітав учасників змагань Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк, побажавши сили духу для перемоги у змаганнях. Віце-Президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, майстер спорту міжнародного класу з пожежно-прикладного спорту, суддя міжнародної категорії з пожежно-прикладного спорту Олександр Тарасов зазначив, що пожежно-прикладний спорт – це спорт мужніх, витривалих, сильних. Адже тільки з такими якостями можна досягти спортивних і взагалі певних життєвих висот. Начальник Управління ДСНС України в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк привітав спортсменів на Кіровоградщині та зазначив, що область вже вчетверте приймає у себе в гостях спортсменів-прикладників з усієї України. Тому тут створені всі умови для змагань такого рівня.

Ці змагання об’єднали декілька поколінь, адже на глядацьких трибунах поряд з молоддю сиділи ветерани, які творили історію пожежно-прикладного спорту, чиїми стараннями і працею росла спортивна слава українських пожежних. Їхніми руками був зведений і цей спорткомплекс, за який дякували організаторам всі учасники.

Озброївшись волею до перемоги та щирими побажаннями почесних гостей, учасники змагань цього дня проводитимуть забіги з підіймання по штурмовій драбині на 4-й поверх навчальної башти та пожежну естафету 4х100 метрів.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool