Кропивницький: у міськраді терміново зібрали комісію з питань надзвичайних ситуацій

Серпень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 2337 | Коментарі: 0

Сьогодні, 15 серпня, у міській раді Кропивницького відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Термінове скликання комісії під орудою заступника міського голови Олександра Мосіна, стало групове захворювання на гастроентероколит членів Національної скаутської організації України “Пласт” в літньому мандрівному скаутському таборі, який прямував із села Крутьки Черкаської області до Кропивницького.

Міський голова Андрій Райкович відразу взяв на особистий контроль перебіг лікування хворих дітей і доручив забезпечити їх усим необхідним.

Як повідомила під час засідання комісії начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук, Починаючи з 01.40 до 04.15 годин 15 серпня до інфекційного відділення № 1 та дитячого інфекційного відділення в стаціонарі № 1 КЗ «Центральна міська лікарня м. Кіровограда» було госпіталізовано 17 хворих.
Лікарі оглянули всіх хворих, зібрали скарги, анамнезтичні дані, визначились із станом важкості та встановили попередні діагнози хворим, вчасно надали інформацію у телефонному режимі до Територіального медичного об´єднання «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області».
Хворим призначили відповідний до протоколів обсяг обстежень та лікування. Діагноз харчова токсикоінфекція вставлений 12 особам; гострий ентероколіт - 3 скаутам; функціональне порушення шлунку - 2 пластунам.

Станом на 15.30 15 серпня у лікарні перебувають 17 хворих. Їхній стан оцінюється, як середнього ступеня важкості ближче до задовільного, хворі отримують симптоматичну та патогенетичну терапію відповідно до встановлених їм діагнозів, прогностичні строки перебування у закладі до 5-7 днів, за результатами бактеріологічних обстежень.
Комісія своїм рішенням доручила головному лікарю КЗ “Центральна міська лікарня” забезпечити надання медичної допомоги постраждалим, а головним лікарям КЗ “Центр первинної медико – санітарної допомоги №1” та КЗ “Поліклінічне об’єднання” забезпечити медичне спостереження за членами Національної скаутської організації України “Пласт” лікарем – терапевтом та лікарем – інфекціоністом з виїздом на місце їх тимчасового перебування у Кропивницькому.
Решта пластунів у кількості 39 осіб на період лікування своїх колег, відповідно до прийнятого рішення, будуть розміщені у школі – інтернаті із забезпеченням необхідного харчування.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool