Кропивницький: рятувальники застерегли відпочиваючих на Ковалівському пляжі

Серпень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 1100 | Коментарі: 0

10 серпня фахівці обласного Управління ДСНС провели профілактичні бесіди на Ковалівському пляжі м. Кропивницького.

Відпочиваючих на березі р. Інгул виявилось досить багато. Усі вони охоче спілкувались з рятувальниками та з цікавістю слухали поради про безпечний відпочинок, про те, яка на сьогоднішній день статистика загибелі на водоймах та як не опинитись у групі ризику, щоб не поповнювати лави жертв води.

Рятувальники звернули увагу відпочиваючих на необхідності суворого дотримання правил безпеки, особливо, якщо разом з батьками відпочивають діти. Спекотна погода змушує громадян приходити на береги річок та ставків, але фахівці рятувальної справи підкреслюють, що здоровий самоконтроль при цьому втрачати не варто. Оскільки основними причинами пригод на воді у літній період залишається купання в необлаштованих місцях, вживання алкогольних напоїв та недогляд за маленькими дітьми.

На закінчення розмови всім відпочивальникам було надано ілюстровані листівки з порадами як потрібно поводитись на воді. Купальний сезон ще триває, тож така робота буде проводитись і надалі.

Існує багато народних вірувань щодо заборони купання у водоймах наприкінці літа. Одне з них твердить, що після 2 серпня, коли відзначається свято Іллі, «ніч довга, а вода – холодна». Але ні народні прикмети, ні сумна статистика загибелі людей на водоймах, не зупиняють населення. Тим паче, що й погода сприяє своїми погожими днинами. Тому масово-роз’яснувальна робота з громадянами не припиняється.

Прес-служба У ДСНС в області

10 серпня фахівці обласного Управління ДСНС провели профілактичні бесіди на Ковалівському пляжі м. Кропивницького.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool