Кропивницький: на гарячу лінію міського голови надійшло 3474 звернення від мешканців міста

Вересень 05, 2016 | Новини | Переглядів: 980 | Коментарі: 0

За 6 місяців роботи на Гарячу лінію міського голови (Сервісний центр муніципальних послуг)надійшло 3474 звернення від мешканців міста, серед яких 3246 заяв і клопотань, 164 - звернень та скарг і 61 пропозиція. Про це повідомив помічник міського голови Андрій Лейбенко під час апаратної наради сьогодні, 5 вересня.

За його словами, позитивно було вирішено 1523 звернення, а це - 44 %від їх загальної кількості. Крім того, було надано роз’яснення по суті питань на 1446 звернень (42 %), в т. ч. надано обґрунтовані роз’яснення та консультації операторами Гарячої лінії, взято до відома - 47 звернень (2%) та знаходяться в роботі - 458 звернень (12%).

Андрій Лейбенко відзначив, що найбільш актуальними проблемами мешканців міста сьогодні є питання житлово-комунального господарства – 1977 та транспорту і зв’язку - 368 звернень.

- Якщо розглядати питання транспорту і зв’язку, то з 368 звернень вирішено позитивно 162 звернення. Заявникам надано обґрунтовані роз’яснення на 242 звернення, - звернув увагу помічник міського голови. – У той же час, збільшилася кількість скарг на водіїв маршрутних таксі, які нетактовно поводять себе з пасажирами особливо з пільговими категоріями (97 звернень). З водіями маршрутних таксі, на яких надходять скарги, проведено профілактично-виховні бесіди;
Кропивничани також піднімають у своїх заявах питання роботи радіо - 54 звернення (вирішено позитивно - 18 звернень), відновлення роботи стаціонарних телефонів - 79 звернень (позитивно – 26 звернень).
Аліз питань в розрізі житлово-комунального господарства засвідчив, що із 1977 звернень, які надійшли на Гарячу лінію, вирішено позитивно – 688 звернень, дано роз’яснення на 833 звернення та доведено до відома 4 звернення.
Найбільш поширеними проблемами у сфері ЖКГ є :
- відновлення дорожнього покриття, в тому числі, нанесення та відновлення дорожньої розмітки типу «зебра» (179 звернень)
- відновлення зовнішнього освітлення вулиць - 67 звернень;
- ремонт покрівель будинків - 43 звернення;
- безпритульні собаки - 67 звернень.
- проведення кронування та видалення дерев по місту - 124 звернення.

Андрій Лейбенко вніс пропозиції управлінню розвитку транспорту і зв’язку проводити перевірки роботи міського пасажирського транспорту в частині дотримання умов договорів на перевезення пасажирів, головному управлінню житлово-комунального господарства продовжити заходи введення в дію Програму регулювання чисельності безпритульних тварин на території м. Кіровограда на 2016-2020 роки та Положення про вилов безпритульних тварин в м. Кропивницькому, а всім керівникам виконавчих органів міської ради оперативно реагувати на звернення які надходять на Гарячу лінію.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool