Кіровоградців попереджують про різке погіршення погодних умов

Грудень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 1272 | Коментарі: 0

Шановні громадяни, найближчими днями на території Кіровоградської області очікується ускладнення погодних умов.

У зв’язку з цим Управління ДСНС в області звертається до вас з проханням обмежити рух власним транспортом, а також уникати переходів на далекі відстані, особливо в вечірній і нічний часи. Заметені снігом дороги, втрата видимості викликають повну дезорієнтацію на місцевості. Якщо ви потрапили на автомобілі у сніговий замет не варто намагатися його подолати, необхідно зупинитися, укрити двигун зі сторони радіатора та повідомити про ваше місцезнаходження до служби порятунку. Якщо є можливість, автомобіль треба встановити двигуном у навітряну сторону. Періодично необхідно виходити з автомобіля та розгрібати сніг, щоб не опинитися у сніговому заметі повністю, адже не занесений снігом автомобіль - гарний орієнтир для пошукової групи. Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати щоб уникнути його заморожування. При прогріванні автомобіля важливо не допускати потрапляння до кабіни (кузова, салона) вихлопних газів. З цією метою необхідно слідкувати, щоб вихлопна труба не засипалася снігом. Та оптимальний варіант у таку погоду без крайньої необхідності не користуватися власним транспортом та взагалі утриматися від будь-яких поїздок.
Налипання мокрого снігу й обледеніння здатне спричинити обрив електричних дротів та їх падіння. В такому разі не наближайтеся до обірваних ліній електропередач та не торкайтеся до них. У зв’язку з різким поривом вітру є загроза пошкоджень ліній електропередач, повалень дерев, руйнування дахів. Тож, не ходіть під стінами багатоквартирних будинків, тримайтеся далі від металоконструкцій. Турбуйтеся і про людей похилого віку та вагітних жінок – негоду їм краще взагалі перечекати вдома.
Щоб уникнути обмороження, тепло вдягайтеся, довго не перебувайте на холоді. Пам’ятайте, що дитина не повинна перебувати на морозі більше 20 хвилин.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool