Кіровоградці матимуть можливість направити електронну петицію міській раді

Березень 29, 2016 | Новини | Переглядів: 828 | Коментарі: 0

Кіровоградці відтепер зможуть скористатися можливістю адресувати міській раді чи її виконавчому комітету електронну петицію. Відповідне рішення прийняла сьогодні, 29 березня, Кіровоградська міська рада, яка затвердила Порядок розгляду електронної петиції..

Електронні петиції розширюють можливості прямої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, відзначила начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян Оксана Пономарьова.

Електронна петиція – це колективне звернення громадян, адресоване Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету, яке подається через офіційний веб-сайт Кіровоградської міської ради або веб-сайт громадського об’єднання, що здійснює збір підписів на підтримку петиції та стосується питань, які відносяться до їх компетенції.

Порядком передбачено, що Кіровоградська міська рада та громадські об’єднання під час збору підписів на підтримку Петиції, зобов’язані забезпечити:
безоплатність доступу та користування інформаційно-телекомунікаційною системою, за допомогою якої здійснюється збір підписів;
електронну реєстрацію громадян для підписання петиції;
недопущення автоматичного введення інформації, в тому числі підписання Петиції, без участі громадянина;
фіксацію дати і часу оприлюднення Петиції та підписання її громадянином.

Петиція, адресована Кіровоградській міській раді, її виконавчому комітету буде розглядатися за умови збору на її підтримку не менше як 450 підписів громадян протягом не більше 45 днів з дня оприлюднення петиції – відповідні зміні внесені також у редакцію Статутутериторіальної громади Кіровограда.

Відповідно до прийнятого рішення, сектор інформаційного та комп”ютерного забезпечення має здійснити підключення до єдиної системи муніципальних петицій, а відділ по роботі із засобами масової інформації - забезпечити доступ до Системи мешканців міста.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool