Кіровоградські заклади охорони здоров’я отримають фіброгастроскоп та імуноферментний аналізатор

Грудень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 912 | Коментарі: 0

Протягом 2014 року кіровоградські заклади охорони здоров’я змогли суттєво покращити своє забезпечення спеціальним медичним устаткуванням.

Начальник профільного управління міської ради Оксана Макарук повідомила, що для покращення роботи чотирьох центрів ранньої діагностики було придбано діагностичного та лабораторного обладнання на суму близько 700 тисяч гривень, а у листопаді пацієнтки “Поліклінічного об'єднання м. Кіровограда" вже мали можливість проходити обстеження на сучасному цифровому мамографі.
У поточному році медичні заклади міста поповнилися апаратом ультразвукового дослідження, обладнанням для паліативного відділення (ліжка функціональні, ортопедичні матраци, візки для транспортування хворих та інше), стоматологічною установкою, електрокардіографами для дорослих, холодильниками для зберігання вакцин, сумками лікарськими, повітряними стерилізаторами та іншим. До кінця року ще залишається небагато часу і плануємо встигнути придбати фіброгастроскоп та імуноферментний аналізатор.
Додатково необхідно відзначити, що у минулому році були придбані 2 дизельні установки, 2 портативних рентген-апарата, апарат ударно-хвильової терапії та інше обладнання на суму понад 2,5 мільйони гривень.
Такі зміни, підкреслила Оксана Макарук, стали можливими завдяки реформуванню галузі охорони здоров'я, головною метою якого є підвищення якості і доступності медичної допомоги населенню. Протягом останніх років мережа лікувальних закладів Кіровограда зазнала ряд позитивних змін: створено два центри первинної медико-санітарної допомоги і на сьогодні у місті налічується 19 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини.

джерело

Фото Игоря Филипенко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool