Кіровоградські військові долучилися до проекту «Ткана Україна»

Січень 11, 2018 | Новини | Переглядів: 751 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному госпіталі для ветеранів війни відома майстриня килимарства, лауреат обласної премії імені Якова Паученка Валентина Добровольська розпочала роботу над створенням тканої мапи Криму. 

Це частина загальноукраїнського проекту «Ткана Україна», ініційованого номінантом Гранту Президента України Дариною Алєксєєнко.

Разом із військовими, які лікуються в госпіталі, до створення тканої мапи Криму долучилися працівники медичної установи, волонтери, а також перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

За словами посадовця, проект "Ткана Україна" є особливо важливим сьогодні, адже символізує єдність та непорушність кордонів нашої держави, за яку борються не лише військові, а й усі українці.

Після того як майстрині з усіх регіонів нашої держави створять мапи своїх областей, ткане панно України буде передане на постійне зберігання до Донецького обласного художнього музею.

Нагадаємо, що минулого четверга в обласному художньому музеї Валентина Добровольска разом зі своїми юними помічницями із гуртка «Етно-арт» обласного Центру естетичного виховання приступила до створення тканої мапи Кіровоградської області. Як відзначила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська, з усіх народних майстринь країни саме Валентині Добровольській випала честь виткати карту Криму.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool