Кіровоградщина займає вагоме місце в аграрному секторі економіки України

Листопад 15, 2018 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

Працівники агропромислового комплексу щороку в третю неділю листопада відзначають своє професійне свято – День працівників сільського господарства. Галузь сільського господарства є ключовою галуззю, яка забезпечує сталий розвиток економіки, як Кіровоградської області, так і держави в цілому. 

Завдяки наполегливій та самовідданій праці аграріїв області, Кіровоградщина займає вагоме місце в аграрному секторі економіки України.

За підсумками 9 місяців 2018р. за обсягом виробництва продукції сільського господарства область посіла шосте місце серед регіонів країни.
Господарства області успішно закінчують збирання урожаю поточного року. На початок листопада аграріями одержано 3,5 млн.т зернових культур, що на 28,2% більше ніж на 1 листопада 2017р., 1,4 млн.т соняшнику
(на 27,8% більше). Урожайність зернових культур зросла на 24,4% і склала 44,3 ц з 1 га, соняшнику – на 22,3% (24,9 ц з 1 га).

Усіма категоріями господарств зібрано понад 575 тис.т картоплі,
що на 2,8% більше ніж на 1 листопада 2017р. Виробництво овочів склало 254,8 тис.т (на 5,8% більше), плодів та ягід – 37,3 тис.т (на 18,2% більше).

У січні-вересні 2018р. середньооблікова кількість штатних працівників у галузі сільського господарства становила 22,4 тис.осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника галузі зросла порівняно з січнем-вереснем 2017р. на 17,5% і становила 6297 грн.

Головне управління статистики вітає усіх аграріїв Кіровоградщини з професійним святом, бажає щастя, здоров’я, миру та достатку! Нехай на українських ланах колосяться щедрі врожаї, а ваша невичерпна енергія приносить успіх у справах!

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool