Кіровоградщина: проведено заняття щодо організації гасіння пожеж

Березень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 805 | Коментарі: 0

19 березня в Управлінні ДСНС України у Кіровоградській області для особового складу пожежно-рятувальної служби на виконання доручення Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбулись заняття на тему: “Організація гасіння пожеж, заходи безпеки під час оперативних дій та виконання службових обов’язків”.

Як зазначив начальник Управління ДСНС у Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, метою проведення таких занять є вивчення питань з попередження травматизму серед особового складу під час виконання завдань за призначенням.
Заняття були поділені на дві частини – теоретичну й практичну. Під час теоретичної частини присутнім довели положення ряду нормативних документів. Зокрема одним з перших завдань був покроковий та детальний аналіз дій особового складу під час гасіння резонансних пожеж, які виникали на території України. Далі доповідачі зупинились на питаннях організації і проведення гасіння пожеж та пожежно-рятувальних робіт, алгоритмі дій керівника гасіння пожежі, гасінні пожеж у будинках і спорудах, ефективному управлінні силами та засобами під час гасіння пожеж. Крім того, важливу увагу звернули на підготовку транспортних засобів до проведення обов’язкового технічного контролю. Одне з питань заняття було присвячене корпоративній культурі в структурі Державної служби з надзвичайних ситауцій, соціально-психологічному клімату та ефективності управлінської діяльності.
По завершенню теоритичної частини присутній особовий склад склав заліки, у тому числі й на знання вимог Правил безпеки праці під час несення служби, гасіння пожеж, проведення спеціальних робіт та при виконанні робіт з електроінструментом і в електроустановках.
Практична частина занять включала 8 навчальних точок, під час яких увагу присутніх акцентували на організації роботи оперативного штабу на пожежі, на безпеці праці під час проведення рятувальних робіт на водних об’єктах, при роботі на висоті під час гасіння пожежі, під час роботи ланок газодимозахисної служби та способах надання домедичної допомоги постраждалим при ліквідації надзвичайних ситуацій, заходах безпеки при проведенні технічного обслуговування та ремонту машин, порядку проведення технічного контролю пожежних автомобілів. Остання, восьма, навчальна точка передбачала двогодинні заняття у теплокамері.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool