Кіровоградщина: операція «Перевізник - 2013»

Жовтень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 1391 | Коментарі: 0

Головними критеріями, які визначають рівень безпеки при пасажирських перевезеннях, є високий професіоналізм та культура поведінки водіїв на автошляхах, технічна справність транспорту та усвідомлення перевізниками повної відповідальності за долю пасажирів при їхньому перевезенні.

Проте часто пасажирським транспортом керують водії у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, причому більшість з них упевнені, що ніякої біди не станеться.
За час профілактичної операції «Перевізник - 2013», станом на 29 жовтня, двох водіїв затримали у стані алкогольного сп’яніння. Відносно кожного водія складено адміністративний протокол за ст. 130 ч. 1 КУпАП та відсторонено від маршруту.
Неоднозначно в даній ситуації поводять себе пасажири. Частина ставиться до цього з розумінням, але дехто висловлює обурення стосовно дій співробітників ДАІ, адже вони затримують рух, а їм, пасажирам, усе одно, хто їх везе. Але ж ідеться про людину, в руках якої життя десятків людей! Пасажири, оплачуючи проїзд, мають право розраховувати на безпеку й комфорт перевезень.
З початку проведення цільових заходів з профілактики аварійності на пасажирському транспорті у Кіровоградській області співробітники Державтоінспекції перевірили 67 суб’єктів господарювання, оглянуто 2076 автобуси, що використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів, у тому числі таких, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення – 700.
Інспектори ДАІ виявили 68 технічно-несправних автобуси, у тому числі з несправним або заблокованим аварійним виходом – 8, незаконно встановленими місцями для сидіння – 8, несправностями рульового управління - 5, несправностями шин та коліс – 19 та інші.
За час перевірки виявлено 394 порушень законодавства, допущених водіями автобусів, з яких: 43 випадки – перевищення встановлених обмежень швидкості руху, 52 – порушення правил зупинки і стоянки в місцях посадки-висадки пасажирів, 73 – відхилення від визначеного маршруту руху та інші.
Нагадаємо, що Державтоінспекція перевіряє готовність пасажирського транспорту до експлуатації у зимовий період. Комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013» триває з 21 жовтня по 21 листопада.
Державтоінспекція вкотре звертається до пасажироперевізників з проханням не перевищувати безпечну швидкість руху та не порушувати Правила дорожнього руху. Безпека тих, кого ви перевозите, залежить, в першу чергу, від вас. Двічі подумайте про наслідки ваших необережності та недбальства.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool