Кіровоградщина: бюджет додатково отримав майже 27 мільйонів гривень

Березень 05, 2015 | Новини | Переглядів: 847 | Коментарі: 0

Одним із головних завдань для органів Державної фіскальної служби України протягом поточного року, враховуючи складні політичні та економічні умови, була стабілізація надходжень до бюджету.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомила начальник Головного управління ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак.
Спільна взаємодія платників податків, органів місцевого самоврядування та органів ДФС дали змогу забезпечити надходження у лютому місяці до зведеного бюджету в сумі 271,7млн.грн., що на 36,5% більше надходжень минулого року. Доведений Головному управлінню індикативний показник виконано на 110,9%. Додаткові надходження склали 26,8 млн. грн., а до рівня минулого року – 72,7млн. гривень.
До Державного бюджету перевищено минулорічні надходження на 74,6млн.грн.
В рамках зміцнення обороноздатності країни, платниками Кіровоградщини сплачено майже 10 мільйонів гривень військового збору.
Місцеві скарбниці області у лютому місяці наповнювалися в умовах нововведень до Податкового та Бюджетного кодексів. Загалом до територіальних громад області у лютому місяці надійшло 132,6 млн. грн. податкових платежів, а за січень-лютий забезпечено 254,6 млн. грн. Додаткові надходження до рівня минулого року склали 6,1 млн. грн., і це при тому, що до місцевих бюджетів зараховується ПДФО в розмірі лише 75%.
Збільшення надходжень до місцевих бюджетів забезпечено за рахунок нововведених місцевих податків, запроваджених Радами на своїх територіях, зокрема:
- акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів;
- єдиного податку від платників 4-ої групи (с/г виробники);
- податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки від юридичних осіб.
Крім того, місцеві бюджети області починаючи з лютого місяця отримали додатково 23,7 млн.грн. від нововведень Податкового кодексу.
У лютому місяці платниками області забезпечено сплату ЄСВ – 234,8 млн. грн., а це більше на 8,3 млн. грн. ніж доведений індикатив та на 19,3 млн. грн. показника минулого року. Ріст ЄСВ за 2 місяці поточного року, проти відповідного періоду минулого року склав 4,7%, додаткового забезпечено 20,3 млн. грн. надходжень.
Для збільшення надходжень фахівцями ГУ ДФС у Кіровоградській області активізовано роботу за напрямом руйнування схем мінімізації, упередження формування схемного податкового кредиту та підвищено рівень адміністрування податків. У свою чергу, в складних умовах, платники податків демонструють зростання свідомості, як наслідок – відбувається збільшення самостійно задекларованих податкових зобов’язань.
«Через сумлінну сплату податків кіровоградці реалізують прагнення жити у цивілізованому європейському суспільстві, мати розвинуту економіку та чітку і прозору систему наповнення бюджетів усіх рівнів», – зазначила начальник Головного управління ДФС в області Надія Воленшчак.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool