Кіровоград зустрічає «Провесінь»

Березень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

З початком весни у Кіровоград вже протягом 20 років поспіль з усіх куточків України приїздять кращі виконавці гри на народних інструментах для участі у ХХ Всеукраїнському фестивалі – конкурсі «Провесінь».

Серед них – бандуристи, сопілкарі та цимбалісти, гітаристи, баяністи та акордеоністи, домристи та балалаєчники. Цьогоріч фестиваль відкрився великим концертом кращих творчих колективів Кіровоградського музичного училища, серед яких: оркестр народних інструментів (керівник Б.Максименко), камерний оркестр (керівник заслужений діяч мистецтв України Н.Хилобокова), камерний оркестр «Дивертисмент» (керівник В.Онолова), капела бандуристів (керівник І.Прокопова), солісти М.Максименко, К.Третякова, Ю.Завідова та інші.
На престижний мистецький форум прибуло близько 400 представників від 90 музичних шкіл та 20 музичних училищ нашої країни, що підтверджує високий мистецький рейтинг фестивалю-конкурсу.
Кіровоградська «Провесінь» має таку популярність ще й тому, що журі в кожній номінації представляють професори Національної музичної академії ім..П.І.Чайковського, народні та заслужені артисти - БІЛОКОНЄВ М. Т., ЧЕРКАЗОВА Є. І., АЛЕКСИК Ю. Ю., МИХАЙЛЕНКО М. П., ФЕДОРОВА Л.В., БІЛОУС В. П., ЗАЄЦЬ В. М.
У неділю, 1 березня, були підведені підсумки 1 етапу конкурсу. Враження від виступів дітей у шанованих метрів перевершили всі сподівання. Блискуча техніка, артистичність, музикальність та довершеність виконання, професійність – такими епітетами визначили рівень виступів володарів Гран-прі з міст Харкова, Чернівців,Черкас, Вінниці та Одеси.
49 вихованців музичних шкіл Кіровограда представляють на конкурсі Кіровоградську область. І 27 з них вже вибороли призові місця. Конкурсні прослуховування продовжують студенти музичних училищ. Остаточні результати стануть відомі 4 березня.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool