Кіровоград: завдяки професійним діям під час ліквідації надзвичайних подій врятовано 17 осіб, зокрема 3 дітей

Вересень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 1108 | Коментарі: 0

Управління ДСНС у Кіровоградській області і надалі займає лідируючі позиції серед територіальних підрозділів держави – такі підсумки роботи кіровоградських рятувальників напередодні професійного свята - Дня рятівника, який відзначається 17 вересня.

З цієї нагоди в Управлінні ДСНС пройшла прес-конференція за підсумками діяльності у нинішньому році. Прес-секретар начальника Управління підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів повідомив про здобутки, будні та плани рятувальників області.

Протягом нинішнього року рятувальники області провели велику роботу, що стосується попередження надзвичайних ситуацій та запобігання загибелі людей. Як результат – завдяки професійним діям під час ліквідації надзвичайних подій врятовано 17 осіб, зокрема 3 дітей, та матеріальних цінностей на суму понад 6 млн. гривень. Групою піротехнічних робіт аварійно рятувального загону спецпризначення Управління здійснено 31 виїзд та знешкоджено 568 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни. Підрозділами здійснено 2717 виїздів, з яких - 822 на гасіння пожеж, 539 – на ліквідацію надзвичайних подій іншого характеру, 1356 – на тактичні навчання і заняття. Також на території області майже на 8 відсотків зменшилася кількість пожеж, а випадки загибелі майже на 5 відсотків, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З метою попередження пожеж у природних екосистемах Управлінням ДСНС в області вжито заходів щодо забезпечення готовності до оперативного реагування на випадки виникнення пожеж в природних екосистемах області у 2013 році, завдяки чому на Кіровоградщині цьогоріч не зафіксовано великих лісових пожеж, окрім 14 загорянь хвойної підстилки. На водних об’єктах області трапилося на чверть менше випадків загибелі, ніж у минулому році. Щоб забезпечити належний рівень пожежної і техногенної безпеки об’єктів та зменшення адміністративного тиску на бізнес протягом семи місяців поточного року територіальними підрозділами Управління ДСНС України в області проведено 6 690 перевірок об’єктів різних форм власності, що на 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За наслідками перевірок за наявні на об’єктах різних форм власності порушення вимог пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 3401 особу, а кошти з адміністративних стягнень відрахувалися до бюджету держави. Для підвищення рівня протипожежного захисту сільських населених пунктів в області створено та функціонує 138 місцевих пожежних команд, 3 з яких створені у цьому році. Здійснюється постійний контроль за їх утриманням та функціонуванням. У місцевих бюджетах та кошторисах сільгосппідприємств на 2013 рік передбачено 9,7 млн. гривень, з яких освоєно 6,5 млн. гривень.

Результати роботи кіровоградських рятувальників визнано і на загальнодержавному рівні. Микола Васильович повідомив, що пожежно-рятувальна служба області визнана однією з кращих у державі за підсумками діяльності у І півріччі 2013 року. Лідируючу позицію Кіровоградщини підтвердила і комплексна перевірка реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення, яка відбулась у червні цього року. Високу оцінку за професіоналізм та фахову підготовку від Голови ДСНС України генерал-полковника служби цивільного захисту Михайла Болотських отримали рятувальники Кіровоградського гарнізону, які брали участь у масштабних тактико-спеціальних навчаннях у червні 2013 року на території Сумської області. Крім того, Управління ДСНС в області цього року стало одним з переможців Всеукраїнського рейтингу професіоналізму і безпеки, який відбувся у офіційній Державній резиденції України.

Проте, деякі питання безпеки жителів регіону ще потребують вирішення. Одним з таких питань є протипожежний захист будинків підвищеної поверховості, яких на території області нараховується 9. У м. Кіровограді - 8 таких будівель, з них 5 - житлових. У м. Олександрії – 1 житловий будинок. На жаль, перевірки свідчать, що протипожежні заходи на більшості з вказаних будівель тривалий час не виконуються. Так, у житлових будинках підвищеної поверховості по вул. Островського, 2, вул. Маршала Конєва, 9 в м. Кіровограді, просп. Леніна, 122 в м. Олександрії внутрішнє протипожежне водопостачання і наявні системи димовидалення знаходяться в несправному стані та частково допущено самовільне перепланування загальних коридорів. Установки автоматичної пожежної сигналізації потребують ремонту, а сигнали від приймально-контрольних приладів не виведено на пульт централізованого пожежного спостерігання. Микола Леськів наголосив, що це питання і надалі перебуватиме на контролі Управління та розглядатиметься на засіданнях Кіровоградської обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення із прийняттям відповідних рішень.
Ще одним питанням, яким опікуються рятувальники області є виявлення вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни. Повідомлення про такі знахідки з’являються особливо часто під час осінньо-польових робіт. Господарям радимо бути обережними під час виявлення застарілих боєприпасів: не витягувати їх самостійно з землі, не кидати, не піддавати впливу вогню, не бити по них, натомість обгородити або позначити місце знахідки і повідомити до Служби порятунку за номером «101».

Обговорювали на прес-конференції і погодні умови, які чекатимуть на жителів області протягом найближчого часу. Озвучила їх начальник Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко. Після суботньої зливи у Кіровограді це питання особливо цікавило журналістів. Олена Іллівна зазначила, що опади очікуються, але не такі сильні, а «бабине літо» прийде, але із запізненням.

Професійне свято – привід говорити і про плани на майбутнє. Їх в Управління ДСНС – достатньо. 21 вересня відбудеться урочисте відкриття Консультаційного центру, за участі представників влади, керівництва Держслужби та журналістів. А після цієї урочистої події – святкові заходи, нагородження переможців акції «Герой-рятувальник року» та виставка пожежно-рятувальної техніки на центральній площі Кіровограда. Рятувальникам випала висока честь провести професійне свято у День міста - запрошуємо усіх жителів та гостей обласного центру відвідати цю масштабну подію.

Прес-служба УДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool