Кіровоград: в ряди роти міліції особливого призначення потрапляють найбільш стійкі чоловіки

Вересень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1345 | Коментарі: 0

Сьогодні, мабуть, важко знайти людину, яка хоча б раз у житті не чула про елітні спецпідрозділи вітчизняних силових структур

Серед них своє чільне місце посідає підрозділ міліції особливого призначення «Беркут», у складі якого - найбільш фізично та психологічно підготовлені правоохоронці, на яких покладено низку відповідальних завдань.
Кіровоградські беркутівці прагнуть рівнятися на свого командира - підполковника міліції Володимира Канчуру. Офіцер вже віддав службі в органах внутрішніх справ понад 20 років.
Зростаючи у родині військовослужбовця, Володимир змалечку знав про всі особливості справжньої чоловічої професії. Тож після служби у військах спецпризначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Міністерства оборони СРСР, обрав для себе міліцейських шлях, який розпочався для нього у патрульній службі. Згодом Володимир Андрійович працював у штабі УМВС, відділі боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, у службі дільничних інспекторів Кіровського відділу міліції та на керівних посадах в управлінні громадської безпеки УМВС.
І ось вже більше року Володимир Канчура очолює роту міліції особливого призначення «Беркут» при УМВС України в Кіровоградській області.
Керівник спецпідрозділу «Беркут» з упевненістю може сказати, що його підлеглі готові до виконання поставлених завдань на високому професійному рівні. У колективі панує здоровий морально-психологічний клімат, атмосфера взаємодопомоги та строгої дисципліни. Осередок підрозділу – працівники віком від 25 до 35 років, найбільш досвідчені працюють до десяти і навіть більше років.
- Зазвичай, в умовах стабільної оперативної обстановки особовий склад підрозділу задіяний до несення служби із забезпечення охорони громадського порядку в обласному центрі, – розповідає командир РМОП «Беркут» при УМВС Володимир Канчура.
У випадку виникнення надзвичайних ситуацій чи вчинення тяжких кримінальних правопорушень працівники підрозділу виїжджають до районів для надання допомоги міськрайвідділам міліції на місцях, у тому числі і у затриманні небезпечних й озброєних зловмисників. Також оперативно реагують на усі випадки групових порушень громадського порядку, масових безпорядків та забезпечують дотримання порядку у громадських місцях з ускладненою оперативною обстановкою.
Крім того, у разі потреби бійців «Беркуту» залучають до забезпечення правопорядку не тільки в межах Кіровоградської області, а й інших регіонів під час масових заходів спортивного, соціального, політичного чи релігійного характеру. Зокрема, влітку цього року кіровоградські спецпризначенці несли службу з охорони громадського порядку у ході проведення масштабних заходів, пов’язаних із святкування 1025-річчя Хрещення Русі в столиці України.
Звісно, працівники «Беркуту» беруть активну участь і у розкриті злочинів та профілактиці правопорушень. Так, лише за вісім місяців поточного року ними затримано за підозрою у скоєнні злочинів понад 320 осіб, та ще 47 – за вчинення адміністративних правопорушень.
Постійні фізичні тренування, заняття з вогневої та службової підготовки дозволяють працівникам спецпідрозділу підтримувати належний рівень професійної майстерності. Слід зазначити, що не кожному, хто виявляє бажання служити в спецпідрозділі, вдається пройти відбір, тому в ряди роти міліції особливого призначення потрапляють найбільш стійкі чоловіки, які дійсно готові до нелегких випробувань.
Головне ж для самих бійців «Беркуту», щоб громадяни розуміли, що зусилля правоохоронців спрямовані, насамперед, на забезпечення безпеки життя і здоров’я людей, заради яких вони і несуть свою щоденну службу.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool