Кіровоград: почастішали випадки «телефонних» афер

Березень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 943 | Коментарі: 0

Працівники міліції закликають громадян виявляти пильність, аби не потрапити «на гачок» шахраїв На території області почастішали випадки так званих «телефонних» афер та шахрайств, пов’язаних з розрахунками через мережу Інтернет.

Правоохоронці вкотре звертаються до жителів Кіровоградщини з проханням бути обережними, дотримуватися порад, що допоможуть вберегти себе та своїх рідних від злочинних посягань.
Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють, що з рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги.
Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу.
Негайно спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, де зараз вони перебувають.
У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки.
Терміново телефонуйте в міліцію та повідомте про подію.
У випадку, якщо ви вирішили скористатися послугами з купівлі-продажу товарів через Інтернет, обирайте тільки перевірені веб-ресурси.
Уникайте купівлі з попередньою оплатою, обирайте можливість розрахунку за товар на умовах післяплати через службу доставки чи поштове відділення.
Не повідомляйте інформацію про картковий рахунок чи платіжну картку, а також про персональні дані, через Інтернет.
Для оплати товарів (послуг) використовуйте окрему картку з обмеженим лімітом для унеможливлення її використання шахраями.
З метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок, здійснюйте будь-які розрахунки через мережу Інтернет з власного комп’ютера.
У разі вчинення стосовно вас шахрайських дій негайно зверніться до міліції з письмовою заявою, а також з повідомленням про скоєння злочину до адміністрації чи служби безпеки веб-ресурсу.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool