Кіровоград: під час шкільних канікул в обласному центрі діятимуть більше десяти консультаційних пунктів

Березень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

Менш, ніж через тиждень, із 23 березня, у кіровоградських школярів розпочинаються весняні канікули. Та не звичайні, а тритижневі.

Впродовж навчального року, займаючись по суботах, закладжи освіти міста напрацювали на два додаткових тижні відпочинку, що дасть можливість суттєво зекономити на видатках на опалення приміщень шкіл.
Враховуючи, що для випускників середніх шкіл розпочалася активна фаза підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання, а три тижні – достатньо довгий термін, управління освіти міської ради створило всі можливості учням 11-их класів не переривати процес засвоєння необхідних знань.
Як повідомила сьогодні, 17 березня, під час прес - конференції начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, під час шкільних канікул в обласному центрі діятимуть більше десяти косультатційних пунктів з базових предметів. У цих пуктах щодня з 9.30 до 12.00 проводитимуть консультації кращі викладачі Кіровограда.
Кожний консультпункт спеціалзуватитметься на окремих предметах. Так гімназія ім. Т. Шевченка буде базовою з підготовки до тестування української мови і літератури та математики, ЗОШ №16 – з хімії та біології і.т.і. Повний перелік всіх консультатційних центрів найближчим часом з’явиться на сайті міського управління освіти.
Лариса Костенко також відзначила, що у цей час в школах будуть доступні всі комп’ютерні класи, де можна буде потренуватися у здачі тестів в “он-лайн” режимі.
Як учні підготувалися до зовнішнього незалежного оцінювання, можна буде перевірити під час пробних тестувань, які триватимуть два дні: 21 та 28 березня. 21 березня випускники спробують свої сили в тестах з української мови та літератури, а 28 березня – з будь якого іншого обраного предмету. У Кіровограді діятимуть три пукти пробного тестування: КНТУ, КДПУ та Кіровоградський комерційний технікум.
Особливістю цьогорічного ЗНО, звернула увагу Лариса Костенко, стане зарахування його результатів і у державну підсумкову атестацію, а при цьогорічному вступі до вищих навчальних закладів діятимуть сертифікати зовнішнього оцінювання виключно 2015 року.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool