Кіровоград: особливість цьогорічних випускної і вступної кампаній

Грудень 23, 2014 | Новини | Переглядів: 960 | Коментарі: 0

Реєстрація осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України розпочинається 5 січня та закінчується 20 лютого 2015 року. На цьому акцентувала увагу начальник управління освіти Кіровоградської міськради Лариса Костенко під час прес – конференції у міській раді сьогодні, 23 грудня.

Лариса Костенко відзначила, що за результатами реєстрації на пробне тестування, яке відбудеться 21 та 28 березня, 56% кіровоградських випускників обрали для складання ЗНО українську мову, 17% - математику, 10% - історію і 8% - англійську мову. Всього кожний зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.
Особливістю нинішнього року, звернула увагу Лариса Костенко, є те що результати зовнішнього незалежного оцінювання знань з української мови та літератури стануть одночасно і державної підсумковою атестацією з цього предмету. Крім того, майбутні абітурієнти самі зможуть визначити який з двох рівнів складності тестів обрати. Від цього залежатиме і перелік ВНЗ, куди вони потім матимуть змогу вступити.
- У 2015 році поріг школи востаннє переступлять 1285 випускників, це менше, ніж було у минулому році, - говорить Лариса Костенко. – Але ряди учасників ЗНО значною мірою поповнять випускники минулих років, адже при вступі до вишів дійсними будуть лише сертифікати 2015 року. Це ще одна особливість цьогорічних випускної і вступної кампаній.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool