Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Березень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 933 | Коментарі: 0

З 9 березня у відділ популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Юрій Андрухович – художник слова».

Виставка присвячена 55-річчю від дня народження поета, прозаїка, перекладача, публіциста, лауреата премії „Angelus”, що входить у п’ятірку найпопулярніших українських авторів. Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його ім'ям пов'язані перші факти зацікавлення сучасною українською літературою на Заході. Запрошуємо усіх не байдужих до творчості Ю.Андруховича переглянути книжкову виставку.

10 березня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть слайд-бесіду «У світі етикету». Гарні манери відіграють важливу роль в суспільному житті людини. І хоча в сучасному світі немає твердо установлених етикетом норм поведінки, та все ж існують стиль поведінки, тактовність, делікатність — все це або виховується в дитинстві батьками і середовищем, або людина свідомо розвиває в собі ці якості в дорослому віці. Завітавши на захід ви більше дізнаєтесь про норми поведінки в суспільстві та навчитесь гарним манерам, які знадобляться вам протягом життя.
10 березня о 13.15 працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.

19 лютого виповнюється 85 років видатній письменниці сучасності Ліні Костенко. З цієї нагоди у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «В прекрасних симфоніях слова». 10 березня о 15.00 працівники відділу популяризації книги проведуть годину поезії «Поезії чарівний світ: Ліна Костенко». Ліна Костенко - глибоко сучасна, глибоко українська поетеса. І сьогодні її зоря сяє гордо і чисто, на поетичному небосхилі України. Захід розкриє особистість відомої «шестидесятниці» та її творчість.
11 березня о 12.30 відбудеться наступне засідання лекторію «Молодь і право» на тему «Цивільний шлюб». Цивільний (громадянський) шлюб все більше набуває популярності в Україні. Це пов'язано з тим, що, на перший погляд, він дає більше свободи партнерам у таких стосунках та, на думку більшості людей, не є підставою для виникнення взаємних матеріальних прав та обов'язків. Розібратися з усіми правовими аспектами даного виду шлюбу допоможуть представники Головного управління юстиції у Кіровоградській області, що завітають на захід.
11 березня з 14.20 у відділі мистецтв розпочнеться чергова гра «МАФІЯ”. Цього разу обов’язковою вимогою є класичний дрес-код. Вже традиційною грою у стінах бібліотеки стала гра «МАФІЯ», яку просто обожнює молодь Кіровограда. Все частіше «мафіозі» засідають за круглим столом і місто засинає… Завітайте до бібліотеки та пориньте у «кримінальне місто».

11 березня з 18.00 до 20.00 відбудеться наступний захід проекту «Креативна середа». Цього разу на відвідувачів чекає Вечір української сучасної пісні. Молоді кіровоградські виконавці радуватимуть власними піснями та кавер-версіями на пісні відомих українських гуртів. Окрім цього на Вас чекають дефіле українського національного костюму, виставки творчих робіт учнів Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування, майстер-клас «солодка флористика», книжкова виставка сучасної української літератури та голосні читання.
З 12 березня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Готуємося до ЗНО». Для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року пропонуємо нашим користувачам комплексні видання, збірники типових тестових завдань, тренажери з різних навчальних предметів: українська мова і література, математика, географія, біологія, хімія тощо. Всю літературу, що стане в нагоді при підготовці до тестувань, буде представлена до уваги відвідувачів.

13 березня о 14.00 відбудеться чергове засідання школи доброти «Добро починається з тебе». Цього разу в рамках заходу відбудеться круглий стіл «Похвала та покарання: за і проти». Учасники заходу – голова молодіжного відділу Кіровоградської Єпархії Української Православної Церкви Діонісій Буренко та філософ та релігієзнавець Віталій Ігнатьєв.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool