Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Березень 16, 2015 | Новини | Переглядів: 739 | Коментарі: 0

З 16 березня відділ популяризації книги запрошує переглянути книжкову виставку «Неповторний світ поезії Максима Рильського».

Виставка присвячена 120-річчю від дня народження відомого українського письменника. Максим Тадейович Рильський своєю творчістю поєднав український художній досвід з багатовіковою європейською традицією — від античності до досягнень новітньої літератури. Неокласик за основними стильовими ознаками, він збагатив українську поезію новими мотивами й образами, високо підняв культуру українського слова.

16 березня о 14.00 відбудеться зустріч із майстринею Шкабой Вікторією. Тема зустрічі - «Вишивка – світ краси і фантазії».
Вікторія давно займається вишивкою: вишиває обереги та серветки. Майстриня розповість про свою творчість, проведе майстер-клас із вишивання, використовуючи елементи різноманітного орнаменту.
Бібліотекарі розкажуть про історію та символіку української вишивки, адже техніка вишивання має близько ста різних варіантів і так само, як і гама кольорів, є особливістю певної місцевості.
До заходу у відділі мистецтв буде оформлено виставку робіт Вікторії Шкабой.

17 березня о 13.45 працівники відділу популяризації книги запрошують на чергове засідання лекторію Молодь і право». Цього разу учасники заходу братимуть участь в рольовій грі «Судова влада в Україні. Загальні характеристики». Судова влада — незалежна гілка державної влади, яка має захищати права і свободи громадян, інтереси держави і суспільства, забезпечувати додержання законності та спра¬ведливості шляхом застосування законів до конкретних життєвих ситуацій. Під час заходу учасники зможуть отримати більше інформації про судову владу та її діяльність в Україні.

17 березня о 13.00, 19 березня о 14.00, 20 березня о 14.00 працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.
18 березня о 14.00 працівники відділу мистецтв запрошують на історичний екскурс «Богом обдарований композитор: Михайло Вербицький». Автору музики до гімну України, видатному композитору Михайлу Вербицькому 4 березня 2015 року виповнилось 200 років від дня народження. У березні 2015 року виповнюється також 150 років із часу першого публічного виконання національного гімну. Михайло Вербицький - священик, композитор, хоровий диригент та громадського діяча. Та найбільшої слави митець здобув, як автор гімну «Ще не вмерла Україна». Саме його життю та творчості і буде присвячено захід.

З 19 березня у відділі абонементу відкриється книжкова виставка «Ой, музо-чарівнице, прилинь до мене з неба». Виставка присвячена відзначенню Всесвітнього дня поезії. Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня (у день весняного рівнодення). Уся історія людства показує, що поетичне слово йде поруч із людиною. З давніх-давен людина використовувала дар Божий – мову – для вираження своїх емоцій чи оспівування найпрекраснішого почуття – любові.

19 березня відділ мистецтв запрошує до перегляду виставки «Музика барв Йоганна Себастьяна Баха». Виставка присвячена 330-річчю від дня народження видатного німецького композитора Йоганна Баха. Познайомившись із виставкою ви більше дізнаєтесь про Йогана Баха –німецького композитора, органіста і скрипаля, представника стилю бароко, одного із творців світової музичної класики, що вважається одним із найвизначніших композиторів світу.

20 березня о 12.00 відбудеться чергове засідання школи доброти «Добро починається з тебе». Працівники відділу популяризації книги проведуть тренінг «Твоє життя – твій вибір». Під час заходу мова йтиме про цінності життя та власний вибір, адже кожен сам робить вибір, щодо того, яким буде його майбутнє. Учасники тренінгу говоритимуть про те, що потрібно робити, щоб життя склалося успішно і про те, як не помилитися з вибором власного шляху життя.

20 березня в рамках флеш-акції «Диво-день календаря» відбудеться dream-party «Куди приводять сни». Захід присвячено відзначенню Всесвітнього дню сна.
Всесвітній день сну відзначається щорічно третьої п'ятниці березня. Загадковий світ сновидінь, в який ми занурюємося вночі, таїть в собі безліч таємниць і загадок. Сни хвилюють нас, зачіпають нашу цікавість і нашу душу, змушують замислитися над своїм життям.
Протягом дня в відбуватимуться різнопланові заходи: пізнавальні години, майстер класи, діятиме інстальована фотостудія, книжкові виставки тощо.
Завітайте у цей день до бібліотеки і пориньте у загадковий світ сну.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool