Кіровоград: фестиваль Кароля Шимановського

Вересень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1145 | Коментарі: 0

З 27 вересня по 10 жовтня у Кіровограді відбудеться ХI Музичний фестиваль імені Кароля Шимановського, на якому виступатимуть піаністи Джонатан Павелл (Великобританія), Ольга Скорбященська, Павло Райкерус та Петро Лаул (Росія), Надія Рубаненко (Австрія), а також Кіровоградський муніципалний камерний хор під керуванням Юрія Любовича.

Паралельно з концертами відбуватиметься міжнародна наукова конференція “Родина Блюменфельдів: на перехресті культур” (до 150-річчя від дня народження композитора, диригента, піаніста та педагога, ректора Київської консерваторії Фелікса Блюменфельда). Участь у ній візьмуть музикознавці з Франції, Великої Британії, Польщі, Росії, України.
Ще однією родзинкою фестивалю стане програма, в якій прозвучить “Весна священна” І. Стравинського в авторському перекладенні для двох фортепіано, поряд із зразками музики Устилуга та іншими стародавніми словянськими мелодіями. Її виконають широко відомі і в рідному Петербурзі, і в Європі — Петро Лаул і Павло Райкерус, а також ансамблі фольклорної музики “Бабський козачок” під керуванням Ірини Клименко (Київ) і “Млиночок” під керуванням Світлани Концедалової (Кіровоград).
Серед фестивальних подій — творчі зустрічі, покази документальних фільмів, виставки та інше. Заходи проходитимуть у приміщеннях музичного училища, бібліотеки ім. Дмитра Чижевського, машинобудівного коледжу, музичних шкіл №1 та №2.

джерело , фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool