Кіровоград: для дільничних інспекторів міліції міста відбувся навчальний семінар

Жовтень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 953 | Коментарі: 0

25 жовтня 2013 року у приміщенні Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського для дільничних інспекторів міліції міста Кіровограда відбувся навчальний семінар під назвою «Досвід соціальної роботи щодо запобігання та попередження насильства у сім’ї».

У заході взяли участь начальник служби дільничних інспекторів міліції Кіровоградського міського відділу міліції Ігор Іванов, спеціалісти Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, а також представники громадських організацій і, звичайно ж, дільничні.
На початку зустрічі представник Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Пісарєва детально окреслила сутність даної проблеми, зупинилася на основних видах насильства у сім’ї. Крім того, спеціаліст розповіла, як розпізнати домашнє насильство й надала рекомендації, що саме потрібно робити, якщо людина стала жертвою подібного правопорушення.
На семінарі також були розглянуті та обговорені основні положення Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та інших нормативно-правових актів, питання роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї та порядок взаємодії органів влади, громадських організацій й органів внутрішніх справ щодо вирішення цієї проблеми.
Під час бесіди начальник служби ДІМ Кіровоградського МВ УМВС в області Ігор Іванов акцентував увагу присутніх на порядку взаємодії з відповідними службами з питань профілактики насильства в сім’ї та своєчасного реагування на інформацію від осіб, які стали жертвами насильства.
- Насильство у сім'ї не є проблемою одного дня й потрібно докладати максимум зусиль для попередження та протидії цьому явищу. Така робота може бути ефективною й дасть позитивні результати лише за умови тісної співпраці усіх структур, які працюють з сім’ями, що опинились у скрутних життєвих обставинах, - зазначив Ігор Владиславович.
Також керівник служби дільничних інспекторів міліції надав слухачам інформацію про основні завдання та результати роботи у напрямку профілактики насильства у сім’ї.
Після обговорення ряду питань, присутні мали змогу переглянути відеоматеріали з конкретними прикладами даної проблеми.
Слід зазначити, що у жовтні поточного року за ініціативи УМВС України в Кіровоградській області представники служби дільничних інспекторів Кіровоградського міського відділу міліції вдосконалювали практичні вміння та отримували методичні рекомендації з питань профілактики насилля в сім’ї на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
За участю фахового викладацького складу навчального закладу «шерифи» відпрацьовували дії в різних екстремальних ситуаціях, які можуть виникнути під час несення служби. Після закінчення занять кіровоградські дільничні пройшли тестування й отримали високу оцінку рівня своєї професійної підготовки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool