Ігор Парфьонов похвалив роботу керівництва деяких райдержадміністрацій

Липень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1679 | Коментарі: 0

Актуальні питання протипожежного захисту об’єктів та безпеки на водоймах розглянуто на прес-конференції Ігоря Парфьонова. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

У обласному управлінні МНС відбулася прес-конференція із заступником начальника УМНС України в Кіровоградській області полковником служби цивільного захисту Ігорем Парфьоновим. У ході конференції розглянуто питання проведення заходів для створення безпечних умов для відпочинку на водоймах, організації протипожежного захисту під час підготовки до зернозбиральної кампанії 2011 року та організаціяї протипожежного захисту закладів освіти області та їх підготовка до нового навчального року.
Відносно безпечного відпочинку на водоймах Ігор Вікторович повідомив, що порівняно з минулим роком кількість нещасних випадків на воді зменшилась на 35 %. Також він розповів присутнім про роботу, яка проведена з метою запобігання загибелі людей на водоймах. За вказаний напрямок роботи відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України відповідають місцеві органи державної влади, орендарі та власники водойм, де є місця масового відпочинку громадян. На виконання заходів із попередження загибелі людей на водних об’єктах інспекторським складом управління здійснено перевірки місць масового відпочинку людей на воді, пляжів загального користування та оздоровчих закладів, розташованих поблизу водойм, у тому числі й місць стихійного купання.
За результатами здійснених перевірок по 48 місцях масового відпочинку на воді складено приписи на усунення недоліків та встановлено контроль за виконанням запропонованих заходів, по 28 - за виявлені порушення застосовано запобіжні заходи: заборонено їх експлуатацію до встановлення застережних стендів з написами «Купатись заборонено» та обмеження доступу громадян до водойм.
Наразі в області завдяки вжитим профілактичним заходам 30 місць масового відпочинку людей на воді приведено у відповідність до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та забезпечено обслуговуванням аварійно-рятувальною службою оперативного реагування Кіровоградської області.
Звичайно, там де є рятувальні пости, де чергують матроси-рятувальники, де, відповідно, обстежене дно, людям відпочивати значно спокійніше. Але у нас ще багато стихійних місць біля води, де охоче проводять час сотні громадян. Жодна служба не в змозі забезпечити рятувальником кожного відпочиваючого, особливо за умов поверхового ставлення до порад.
Тому, користуючись нагодою, Ігор Парфьонов через представників ЗМІ закликав громадян навіть не підходити до води у нетверезому стані. Адже дев’яносто відсотків випадків загибелі людей на воді це наслідок купання у нетверезому стані. Все інше – недосвідчені діти та необачність дорослих.
Після перерви, викликаної дощами, у області продовжується жнивна кампанія. Органами державного пожежного нагляду спільно з представниками державної інспекції цивільного захисту і техногенної безпеки, головного управління агропромислового розвитку, інспекції державного технічного нагляду облдержадміністрації проведені перевірки стану вибухопожежної безпеки на об’єктах зернопереробної промисловості та сільськогосподарських підприємствах області. Вживаються заходи щодо виконання капітальних протипожежних заходів, запропонованих відповідними приписами на усунення порушень вимог пожежної безпеки. Але залишається і ряд недоліків у забезпеченні протипожежного захисту зазначених об'єктів. Тож, з метою попередження пожеж у місцях збирання врожаю, об’єктах зернопереробної промисловості та сільськогосподарського виробництва органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки тимчасово, до усунення недоліків, призупинялась робота 4 хлібоприймальних підприємств, 147 будівель, споруд, 54 приміщень сільгосппідприємств та 962 дільниці електромережі, які перебували в пожежозагрозливому стані. За порушення правил пожежної безпеки та невиконання приписів органів ДПН до адміністративної відповідальності притягнуто 485 посадових осіб.
Ігор Вікторович попередив, що у разі виявлення порушень вимог пожежної безпеки під час проведення зернозбиральної кампанії 2011 року органи держпожнагляду області будуть застосовувати до винних осіб заходи адміністративного та запобіжного впливу (припиняти експлуатацію зерноскладів, сушилень, зернозбиральної техніки тощо).
Щодо пожежної безпеки закладів освіти Ігор Вікторович повідомив, що завдяки організованому управлінням МНС України в області спільно з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування комплексу заходів, щорічно зростає відсоток виконання приписів органів державного пожежного нагляду. Так, якщо у 2008 році приписи виконувались на 69%, у 2009 році – 73%, у 2010 році – 75%, то у поточному році даний показник складає 77%. Як результат, за останні два роки в належний протипожежний стан приведено 215 навчальних закладів області.
Ігор Парфьонов похвалив роботу керівництва Добровеличківської, Долинської, Кіровоградської, Компаніївської, Новоукраїнської, Олександрійської, Ульяновської райдержадміністрацій та підвідомчих їм освітніх установ, які забезпечили належний рівень виконання протипожежних заходів. Та разом з тим зазначив, що стан пожежної безпеки більшості закладів освіти знаходиться на низькому рівні. Протягом декількох років залишаються неусунутими суттєві недоліки, які створюють реальну загрозу виникнення пожежі, перешкоджатимуть її гасінню та безпечній евакуації людей. Найгірша ситуація склалася у Голованівському районі, де 81% виявлених порушень пожежної безпеки є довготривалими та пропонуються приписами органів держпожнагляду вже не перший рік. Подібна ситуація у Онуфріївському, Світловодському Вільшанському районах та у містах Знам’янці, Кіровограді й Олександрії. Причина цьому - неналежне фінансування заходів пожежної безпеки з районних (міських) бюджетів та неосвоєння передбачених коштів.
Враховуючи, що навчальні заклади відносяться до об’єктів з масовим перебуванням людей, пожежі на них можуть призвести до значних матеріальних збитків, травмування та загибелі людей, органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки в області винесено постанови про заборону експлуатації 65 будівель та споруд, 10 приміщень, 343 дільниць електромережі навчальних закладів області та притягнуто до адміністративної відповідальності за невиконання та порушення вимог правил пожежної безпеки 267 посадових осіб. Як повідомив Ігор Вікторович, саме зараз під час літніх канікул є реальна можливість усунути наявні протипожежні недоліки. Тож органи держпожнагляду приводять в дію постанови по усім будівлям навчальних закладів, по яких винесені постанови про застосування запобіжних заходів.
Полковник Парфьонов попередив, що наявність порушень вимог пожежної безпеки на об’єктах освіти на початок 2011-2012 навчального року не дозволить підписати акти готовності шкіл органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки і всю відповідальність за безпеку дітей та педагогів на випадок виникнення пожежі буде покладено на керівників (директорів) освітніх установ.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool