Голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін провів прийом громадян з особистих питань

Червень 10, 2011 | Новини | Переглядів: 1472 | Коментарі: 0

До керівника області звернулися працівники олександрійського розрізу "Морозівський", які уже не перший рік намагаються одержати свої трудові книжки із записом про звільнення від підприємства-банкрута. Наразі – це 119 трудових книжок.

Проблема ускладнюється й тим, що за ці роки, коли люди лише умовно вважаються працівниками підприємства, накопичилися значні борги, близько 12 мільйонів гривень, які необхідно виплатити шахтарям після їх офіційного звільнення та відрахування до пенсійного фонду. Оскільки проблему можна вирішити лише на рівні Кабінету Міністрів України, саме тому Сергій Ларін дав доручення підготувати тристоронню нараду, участь в якій мають взяти, найперше, представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, а також обласне керівництво й керівництво обласної прокуратури та прокуратури міста Олександрії, адже це питання вже досить довгий час розглядається й у судовому порядку.
Чимало прохань, з якими звернулись жителі області і обласного центру до Сергія Ларіна, стосувалось забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Враховуючи стан здоров'я та індивідуальні потреби кожного із заявників, розглядались окремі варіанти надання для них путівок для оздоровлення. Так, декому із них допоможе фонд "Розвиток Кіровоградщини", інші ж зможуть оздоровитись і за державні кошти, але з цього приводу ще вестимуться переговори із Міністерством соціальної політики України.
Продовжують звертатись до очільника області й ті жителі Кіровоградщини, які мають проблеми із житлом – сьогодні таких заявників було троє. Зрозуміло, що кожен випадок – це окрема життєва історія, подекуди й досить драматична. Люди жалілися й на те, що їх невідомо з яких причин зняли із черги на житло, або що керівництво колишніх колгоспів тих територій, де вони проживають, незаконно відібрало у них ними ж збудоване житло. Тому й не дивно, що всі три заяви за дорученням Сергія Ларіна вивчатиме юридичний відділ апарату облдержадміністрації, лише потім прийматимуться певні рішення.
Звернувся до голови облдержадміністрації мешканець Кіровограда із проектом будівництва доступного житла. Ця пропозиція зацікавила керівника області, і за його дорученням міськвиконком ближчим часом прийме рішення про виділення земельної ділянки для цього будівництва – це буде своєрідний пілотний проект, вважає Сергій Ларін.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool