Експозиція Григорія Гнатюка (ФОТО)

Липень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 2108 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася експозиція художніх творів члена Національної спілки художників України Григорія Михайловича Гнатюка до 60-річчя від дня народження.

Григорій Гнатюк народився 18 липня 1951 року у селі Небелівка Новоархангельского району Кіровоградської області. У 1975 році закінчив живописно-педагогічне відділення Харківського художнього училища (педагог В.І. Ленчин). З 1975 р. по 1979 р. працював у художньо-виробничих майстернях міста Чіта (Росія). З 1980 р. до 1987 р. – художник-оформлювач Кіровоградського художньо-виробничого комбінату Художнього фонду УРСР. З 1982 року бере участь у всесоюзних, республіканських та всеукраїнських художніх виставках. Член Спілки художників УРСР з 1987 року. Твори художника експонувалися на виставці «Сучасний радянський живопис» в Японії (1987), на I Міжнародному бієнале «Імпреза-89» в Івано-Франківську та багатьох інших. Персональні виставки Григорія Гнатюка відбувалися у Кіровограді (1986, 1987), Києві (1989, 1990), Австрії (1998).
Твори знаходяться у Галереї сучасного та східноєвропейського мистецтва «Червоний квадрат» (Лондон), дирекції виставок Міністерства культури Російської Федерації, дирекції виставок Міністерства культури України, Кіровоградському обласному художньому музеї, приватних колекціях Мартіна Мюлера (Цюріх), США, Канади, Німеччини, Австрії та ін.
З 1994 року Григорій Михайлович живе і працює у рідному селі. Лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «новітні спрямування» (2006). У 2009 році Г. Гнатюк отримав почесне звання «Заслужений художник України».
В експозиції представлено картини з фондів музею – «Подвір’я» (1984), «Перед святом» (1985), «У затишному куточку» (1986). Ці твори вирізняються філософічністю, глибоким психологізмом образів, своєрідним поєднанням української народної традиції та західноєвропейського постімпресіонізму.

Експозиція художніх Григорія Гнатюка (ФОТО)

Експозиція художніх Григорія Гнатюка (ФОТО)

Володимир Мороз – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool