До ВАСУ подали вже 11 позовів про скасування перейменування Кіровограда

Серпень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 895 | Коментарі: 0

До Вищого адміністративного суду подали щонайменше 11 позовів про скасування постанови Верховної Ради про перейменування Кіровограда на Кропивницький, повідомила представник позивача у ході судового засідання

Зокрема перший позов, який розглядає ВАСУ, – кіровоградки Маргарити Маяк.
Об’єднати усі справи в одне провадження суд відмовився. Однак погодив клопотання долучити у якості співвідповідачів міську раду Кіровограда та Інститут національної пам’яті.
Підтримати розгляд першої справи до суду прийшов народний депутат Сергій Ларін.
– Я вдячний усім кіровоградцям, які не бояться проявити свою громадянську позицію. Шкода, що наша «демократична» влада довела цю ситуацію до абсурду, коли за право бути почутими громадяни борються в суді. Але я вірю, що у нас все вийде. Якщо не в цьому суді, так у міжнародному. Якщо не зараз, так тоді, коли ми повернемося до влади, – прокоментував екс-очільник Кіровоградщини, а згодом на своїй сторінці у Facebook повідомив про рішення ВАСУ відкласти розгляд позову через відсутність у відповідача необхідних документів у справі.

Нагадаємо, раніше про свої позови до Верховної ради через перейменування Кіровограда заявляли парламентарій Сергій Ларін, доцент педагогічного університету імені Винниченка Ігор Спінул та інші.

Також про підготовку позову повідомляла екс-редактор газети обласної адміністрації та ради «Народне слово» Валентина Бажан.
Нагадаємо, Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.

У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool