До Дня закоханих у Кропивницькому відкрили виставку (ВІДЕО)

Лютий 14, 2024 | Новини | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

14 лютого 2024 року у Музеї мистецтв  відкрили виставку мистецьких творів «І кожна мить щаслива» до Дня закоханих. Це подарунок всім закоханим нашого міста.

З недавніх пір 14 лютого в Україні відзначають День Святого Валентина – День закоханих. У цей день закохані можуть ще раз підкреслити свою любов і висловити її один одному, а одинаки – знайти свою половинку.


Кохання… Воно для кожного своє, воно настільки різне й щоразу неповторне, що йому не можна дати чіткого визначення… Кохання – це те, що допомагає; це те, що змушує страждати; це те, що дарує неповторне й ні з чим непорівнянне щастя… І часто не можна сказати, що це за щастя, від чого, чому й звідки воно узялося… Просто добре, тепло й радісно на душі й тобі більше нічого не треба й ти абсолютно щасливий… Просто щасливий…

«І кожна мить щаслива» – дивовижна гармонія лінії та форми, кольору і декоративних елементів, тілесної та романтично-духовної краси, наче трансформація вражень від реального життя, але просвітлена та очищена від негативного начала. Творчий досвід та фантазія надихають митців на створення цілого ряду яскравих ліричних, а часом іронічних творів.

52 художні роботи розповідають про різні історії кохання. Спокуса, відвертий еротизм, страждання, пожертва, флірт і романтичність, пропущені крізь призму світового мистецтва. Живопис, графіка, декоративно – прикладе мистецтво. У роботах художників з Вінниці та Кропивницького кожен знайде щось своє. Але обов’язково порине у світ світлих та ніжних почуттів.

У експозиції презентовані твори членів Національної спілки художників України Анатолія Кімнатного, Ольги Коломієць, Марії Некрасової та Ірини Кухаренко. А також Наталії Корнілової, Ольги Краснопольської, Оксани Калюжної, Ольги Голуб, Ольги Бас, Маріни Соколовської, Андрія Сотніченка, Світлани Чехун, Дмитра Тотока, Володимира Гуменного, Катерини Миронюк та Аліни Давиденко (Ліндау). І вперше, у Музеї мистецтв можна переглянути роботи Надії Гармазій, Юлії Іщенко та Тетяни Сніжкової.

Окреме місце у виставці займають книги. Адже про кохання є тисячі оповідок, поезій та романтичних пригод. Тож відвідувачі мають можливість не лише переглянути картини про таємне почуття, а також і почитати про нього. Тут вашій увазі пропонуються романи Вікторії Шкабой «Солодко, токсично, туманно», «Вглиб Кароліни», «Чому Меліса?», саме у них йдеться про токсичні стосунки, хто такі аб’юзери і яку роль грає кохання.

Збірки поезій Наталії Сюр «Народжені в любові» та Любові Єременко «Проростання в асфальт». Також можна поринути у світ кохання разом з героями романтичних історій Олени Павленко «Назустірч світанку», «Викрадач мого повітря» та «Бо кохаю…».

І перебуваючи в музейній залі, де розгорнуто виставку «І кожна мить щаслива» обов’язково згадуєш цю чудову, закохану пару в один одного, в життя… Олю і Тараса Мельстер. Ці двоє знайшли один одного, знайшли своє кохання, свою підтримку… Але повномасштабне вторгнення росії на територію України внесло корективи у мирне життя всіх українців, в тому числі Ольги та Тараса. Все по життєвій дорозі вони робили разом.

Разом пішли захищати нашу рідну Україну. Разом і віддали за неї свої життя. Завдяки таким як Оля і Тарас ми маємо можливість сьогодні жити, любити та творити.

Ірина Лягул


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool