Cемінар-зустріч з представниками бізнесу Кіровоградщини

Лютий 27, 2015 | Новини | Переглядів: 785 | Коментарі: 0

Минулий рік став відправною точкою в процесі розуміння суспільного запиту. Наразі радикально змінилася шкала суспільних цінностей, змінилися настрої людей. Відповідно до цих трансформацій, змінила свої пріоритети і фіскальна служба. Їй вдалося зламати внутрішні негативні тенденції, розпочати діалог із громадськими інститутами та бізнесом. Саме цими словами відкрила семінар-зустріч з представниками бізнесу Кіровоградщини начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області Надія Воленшчак.

Одним із головних завдань минулого року, враховуючи складні політичні та економічні умови, була стабілізація надходжень до бюджету.
„Уряд та ДФС здійснили ряд заходів, зокрема, ініціювали низку законодавчих актів. Було поліпшено адміністрування податків та розпочато активну боротьбу з тіньовою економікою, зі схемами ухиленням від оподаткування. Це дозволило не тільки втримати надходження до бюджету на рівні минулого року, а й забезпечити їх приріст. Завдяки спільним зусиллям платників податків та колективу ДФС Кіровоградського регіону він становить 260 млн. грн. до Державного бюджету та 160 млн. грн. до місцевих бюджетів,” – зазначила очільниця фіскальної служби області.
Одним із кроків, які покликані врегулювати проблемні правовідносини між бізнесом та державою є механізм податкового компромісу, який набув чинності з 17 січня поточного року.
Завдяки йому бізнес отримав можливість уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за несплачені податки. Так, держава пробачає підприємцям раніше недоплачені податки за відносно невелику компенсаційну плату у сумі лише 5% від обсягів занижених податкових зобов’язань, тоді як решта 95% вважатимуться погашеними. Бізнес при цьому отримає можливість працювати легально й чесно, проходити аудит та залучати фінансування для розвитку підприємницької діяльності.
Одним із радикальних кроків з удосконалення податкової системи та поліпшення адміністрування податків начальник ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак назвала запровадження електронного адміністрування ПДВ, що унеможливить застосування платниками махінацій з цим податком та знизить корупційні ризики з боку працівників ДФС. Для зручності система спочатку запроваджується у тестовому режимі, що дасть можливість платникам звикнути до нових умов роботи, а ДФС – у разі потреби доопрацювати відповідну процедуру. На постійній основі система електронного адміністрування діятиме з 1 липня 2015 року. Штрафні санкції у період з 1 січня по 30 червня 2015 року застосовуватися не будуть.
„Українське суспільство потребує простих та зрозумілих кроків від влади. Саме одним із них є початок змін у податковій системі України, яка є основою стабільної та успішної європейської країни. Сьогодні ми впроваджуємо лише відкриту, прозору та конструктивну позицію головних фіскальних органів країни, тому що тільки так ми здатні зупинити розхитування економічної стабільності,” – додала на завершення свого виступу Надія Воленшчак.
Доказом взаємного інтересу до підтримки якісного та конструктивного діалогу між бізнес-спільнотою і фіскальниками стала дискусія наприкінці заходу. На питання, які цікавили присутніх відповіли керівники двох структурних підрозділів відомства: начальник управління правової роботи Євгеній Змеул та начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ Володимир Чернявський.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool