Безпека жителів області в зимово-весняний період в центрі уваги рятувальників та обласних ЗМІ

Березень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1216 | Коментарі: 0

Безпека на водних об’єктах, запобігання пожежам у житловому секторі та виконання заходів з підготовки до проходження паводку на території області – всі ці питання обговорили на прес-конференції в управлінні МНС України в Кіровоградській області за участі представників управлінь МНС, Держтехногенбезпеки, обласного центру з гідрометеорології та обласного управління водних ресурсів. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Місцеві журналісти відгукнулися на запрошення до управління МНС України в Кіровоградській області, адже через нинішні погодні умови загострилася увага до питань безпеки жителів області.
- За безпекою на льоду стоїть життя людини, - зазначив на прес-конференції помічник начальника УМНС України в Кіровоградській області з питань взаємодії із ОДВ, ЗМІ та зв’язків з громадськістю підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів та детальніше зупинився на заходах, які вживаються пожежно-рятувальною службою у цьому напрямку. В усіх пожежно-рятувальних підрозділах області забезпечено комплектацію необхідним оснащенням для рятування людей на водних об’єктах, а з січня 2012 року щоденно здійснюється патрулювання місць підлідного вилову риби. Заходи щодо запобігання надзвичайним подіям на воді вживають і в управлінні Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області. Детальніше на цьому зупинився виконуючий обов’язки заступника начальника Управління Держтехногенбезпеки підполковник служби цивільного захисту Сергій Бакай. За ініціативи управління підготовлено доручення голови обласної державної адміністрації відповідно до якого організовано роботу щодо заборони виходу людей на лід у найбільш небезпечних ділянках водойм, а під час відлиги та танення льоду – на всі водойми області. Завдяки вжитим заходам облуправлінь МНС та Держтехногенбезпеки вдалося запобігти загибелі людей на водоймах у цьому році. Адже досвід показує, що найбільш ефективно вдається впливати на громадську думку через ЗМІ: газети, радіо, телебачення, інтернет.
Зважаючи на те, що найбільш небезпечний період лише розпочався, оскільки у міжсезоння крига дуже ненадійна, представники УМНС та Держтехногенбезпеки застерегли населення від виходу на кригу.
Цієї зими і на початку досить холодної весни питання пожежної безпеки у житловому секторі теж було у центрі уваги зацікавлених структур. За словами Сергія Бакая, кількість загиблих на пожежах протягом зазначеного періоду зменшилась на 19% (25 проти 31). 82% всіх пожеж (170 випадків) виникли у приватних домоволодіннях та житлових будинках громадян. Саме тому для попередження виникнення пожеж та загибелі людей від них управліннями МНС та Держтехногенбезпеки в області ведеться відповідна агітаційно-пропагандистська робота серед населення щодо попередження пожеж, загибелі та травмування на них людей. З початку року з метою роз’яснення вимог правил пожежної безпеки у побуті, спільно з представниками органів місцевого самоврядування проведено відпрацювання 32 населених пунктів області (кількість охваченого населення становить – 16 тис. 641 особа). Результати відпрацювань розглянуті на 12 засіданнях районних рад з питань безпечної життєдіяльності населення та комісій з питань ТЕБ та НС.
На цікавій для журналістів обласних ЗМІ темі ймовірності весняної повені зупинилася начальник Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко. Начальник Гідрометеоцентру розповіла, що кількість опадів цієї зими становила 125-170 мм та дещо перевищила норму, як це було у 2006 році. І хоча з 18-19 березня температура повітря на Кіровоградщині вдень підвищиться до 10 – 15 градусів тепла і сніг буде танути швидше, небезпечних відміток підтоплення об’єктів області не прогнозується.
Начальник обласного управління водних ресурсів Юрій Топузов розповів у яких містах області приділяється більше уваги для захисту від підтоплення – це Долинська, Світловодськ, Помічна та Кіровоград. Також Юрій Георгійович розповів, що стан гідроспоруд області перебуває на постійному контролі.
Будуть у весняної відлиги серйозні наслідки чи – ні пожежно-рятувальна служба готова оперативно реагувати на їх виникнення. Та відповідно до наказу МНС України «Про формування угрупування сил для попередження і протидії негативним наслідкам повені» сили і засоби пожежно-рятувальних підрозділів області, а саме 267 чоловік особового складу з відповідною технікою та обладнанням входять до складу Дніпровського регіону оперативного реагування щодо протидії і пропуску повені 2012 року. Також з метою забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації в управлінні створено оперативний штаб на чолі з першим заступником начальника управління.
Завершуючи прес-конференцію, учасники надали вичерпні відповіді на запитання журналістів та ще раз наголосили на тому, що навіть з приходом весни громадяни не повинні забувати про власну безпеку.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool