Без належної підтримки аграріїв в агропромисловому комплексі настане колапс,- Андрій Маліцький

Серпень 18, 2016 | Новини | Переглядів: 771 | Коментарі: 0

Сьогодні українська влада діє по відношенню до аграріїв, як шкідник, залишаючи село у період економічної кризи сам-на-сам зі своїми проблемами.

Проведена наприкінці минулого року псевдоподаткова реформа зараз довела агропромислову галузь до суттєвого падіння.
– Обсяги виробництва в АПК, наприклад, Кіровоградської області, згідно з даними Держстату, скоротилися на 13%

. Таке значне падіння загрожує зростанням безробіття, невиплати заробітних плат, деградації інфраструктури на селі і, як наслідок – додаткової трудової міграції. І це при тому, що Кіровоградщина має аграрно-орієнтовану економіку, – говорить заступник голови обласної організації «Опозиційного блоку» Андрій Маліцький. – Держава, замість того, щоб підтримувати аграріїв витягує з них останні соки, як шляхом надмірного податкового навантаження, так і ліквідації цільових державних програм. А заява представників профільного міністерства про те, що після дворічної роботи «завершуються напрацювання плану заходів із реалізації Концепції розвитку сільських територій» взагалі виглядає як знущання над селянами. Адже концепціями село не піднімеш.

«Опозиційний блок» вимагає від влади підтримати аграріїв не папірцями-концепціями, а конкретними справами, спрямованими на підтримку сільгосптоваровиробників і сільських територій. Для цього необхідно продовжити мораторій на спеціальний режим оподаткування для фермерів на два роки. За цей термін необхідно відновити державну підтримку для людей, що працюють на землі, а не для великих холдингів та зернотрейдерів, які за рахунок змін до Податкового кодексу отримали надприбутки.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool