У Кропивницькому покажуть фільм про життя українських журналістів в окупації

Червень 02, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 970 | Коментарі: 0

6 червня у Кропивницькому відбудеться показ документального фільму

“Окупація: ціна правди”. Стрічка розповідає про життя українських журналістів, які під час війни опинилися в окупації та зазнали насилля з боку російських військових через свою роботу. Фільм є результатом роботи журналістів редакції “Слідство.Інфо” .

“Ми працювали над цим розслідуванням близько пів року, поспілкувалися з понад 20 українськими журналістами, яких викрадали, допитували та яким погрожували. Попри окупацію, вони продовжували робити свою роботу і не йшли на співпрацю з ворогом. Вони - справжні герої”, - каже авторка фільму Яніна Корнієнко.

До фільму увійшли історії херсонського журналіста Олега Батурина, журналістки з Мелітополя Світлани Залізецької, київського журналіста Дмитра Хилюка та інших. Усі вони постраждали від рук росіян через те, що, попри складні обставини, намагалися розповідати правду про війну. У фільмі журналісти розповідають про методи, що використовують на окупованих територіях представники російського ФСБ, аби знищити професійну журналістику вже в перші тижні окупації.

Тізер фільму

Подія у Facebook, щоб отримати нагадування

Презентація фільму відбудеться у Креативному просторі “KOWO” 6 червня о 18.00. Вхід вільний. Організатор показу стрічки у Кропивницькому - “Медіабаза.Кропивницький”.

Проєкт з дослідження воєнних злочинів проти українських журналістів “Слідство.Інфо” втілило разом з мережею “Репортери без кордонів” (Франція) та “Інститут масової інформації” (Україна).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool