Право на в’їзд в Україну мають особи, які пройшли курс імунізації від COVID-19 вакциною, схваленою ВООЗ

Червень 16, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 812 | Коментарі: 0

Право на в’їзд до України мають особи, які пройшли курс імунізації від COVID-19 вакциною, схваленою ВООЗ. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

«Згідно з рішенням МОЗ, особи, які мають документ, який підтверджує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19 вакциною, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) для екстреного використання, мають право перетину державного кордону України та звільняються від самоізоляції», - зазначив Рибальченко.

За словам посадовця, наразі налічується шість вакцин, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях.

«Це вакцина Comirnaty (BNT162b2) виробництва Pfizer-BioNTech, AstraZeneca/Oxford (AZD1222), Covishield (ChAdOx1_nCoV-19) виробництва Serum Institute of India, CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, mRNA-1273 виробництва Moderna та BBIBP-CorV виробництва Sinopharm. Перелік вакцин поповнюватиметься після вивчення та схвалення ВООЗ інших антиковідних вакцин», - додав директор департаменту.

Перелік вакцин, схвалених для застосування в умовах надзвичайної ситуації, можна знайти на сайті ВООЗ. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool