П'ятниця 13. Чого слід боятися

Вересень 13, 2024 | Аномальні новини | Переглядів: 90 | Коментарі: 0

П'ятниця 13 зазвичай вважається днем нещастя, існують різні теорії та вірування що це дата приносить негативну енергію та збільшує ризик потрапити у нещасний випадок.

Чого ж насправді слід боятися в цей день?
 
Перше, що варто відзначити - це саме те, що боятися єдино можна самого страху. Велика частина вірувань про п'ятницю 13 є суто суперечливими.
 
Однак, якщо відкинути міфи та легенди, то цей день нічим не відрізняється від будь-якого іншого. Якщо ми розглянемо світ без прикрас, то
 
виявиться, що велика кількість нещасних випадків трапляється не через свята та дати, а через деякі конкретні обставини. 
 
Одним з можливих пояснень виникнення фобії п'ятниці 13 є культурні та історичні фактори. У християнському світі Ісус Христос був крестле у п'ятницю, і сама цифра 13 мало негативне значення у культурі. Крім того, в інших культурах число 13 також асоціюється з невдачею та нещастями.
 
Таким чином, декілька суспільних прикладів може привести до формування негативних уявлень про п'ятницю 13.
 
Але якщо підійти до цього з раціонального погляду, то будь-який день може бути лакмусовим папірцем для наших собствених внутрішніх страхів та небажаних подій.
Також варто згадати про фактор психосоматики - коли людина стає впевненою у тому, що її чекає нещастя, вона стає більш схильною до неприємних ситуацій через свою власну поведінку та реакції. 
 
Отже, п'ятницю 13 не варто боятися більше, ніж будь-який інший день. Страх перед цим днем може бути всього лише психологічним артефактом, результатом культурних чи історичних впливів. Власний настрій та психологічний стан може бути набагато важливішими факторами для нашого щастя та безпеки, ніж день у календарі.

ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool