Завдяки втручанню прокуратури погашено понад 5 млн. грн. боргу з оплати праці.

Березень 18, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1897 | Коментарі: 0

Як повідомила  «FotoInform» прес-служба прокуратури області, при здійсненні нагляду за додержанням законодавства про оплату праці та зайнятість населення з початку року органами прокуратури області  порушено 15 кримінальних справ, у тому числі 4 за фактами умисної невиплати заробітної плати (ч.1 ст. 175 КК України), внесено 168 документів  прокурорського реагування, на прокурорську вимогу погашено понад 5 млн. грн. боргу з оплати праці. Прокурором Новоархангельського району порушено кримінальну справу за ч.1 ст.175 КК України відносно директора ТОВ «Дор-Строй», який упродовж жовтня-грудня 2008 року не виплачував працівникам заробітну плату, заборгованість з якої на 01.01.09 становила 76 тис.грн., незважаючи на  проходження рахунками підприємства протягом зазначеного періоду 1,3 млн.грн, які витрачені на інші потреби товариства. Досудове слідство у справі триває. У вересні–листопаді 2008 року між Долинським  районним центром зайнятості та однією сільською радою цього району укладено договори про організацію та проведення оплачуваних громадських робіт, однак сільський голова допустив до виконання робіт жінку, яка мала постійну роботу і до центру зайнятості не зверталася, замість направленої центром зайнятості іншої людини. Прокурором області відносно сільського голови порушено кримінальну справу (ч.1 ст.366 КК України). Прокурорські перевірки на даному напрямку тривають. Заборгованість із заробітної плати станом на 01.02.09. складає 39 млн.грн. Найбільша заборгованість з оплати праці у містах Кіровограді (10,1 млн.грн.) та Олександрії (19,8 млн.грн.).

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool