Залізничники конкуруватимуть з автоперевізниками

Квітень 04, 2009 | Стрічка | Переглядів: 2023 | Коментарі: 0

Як повідомила «FotoInform (www.fotka.kr.ua)» прес-служба Одеської залізниці, зниження тарифів на контейнерні та контрейлерні перевезення, доставка мінеральних добрив, легкових автомобілів та інших вантажів на відстань до 300 кілометрів, на думку учасників міжнародної конференції «Перспективні технології залізничних перевезень» один з найголовніших чинників, які впливатимуть на ефективність роботи залізниць в нинішніх економічних умовах. Фахівці переконані, що на часі впроваджувати ті проекти та реформи, які виведуть залізничників на конкуруючі позиції з автоперевізниками, а це – близьке та середнє (до 300 км) сполучення. Активну участь у конференції взяли і українські науковці, які представили свої розробки в галузі залізничних перевезень. Зокрема на форумі були представлені дослідження в сфері комбінованих перевезень з порівняльним аналізом економічної доцільності автомобільних та інтермодальних перевезень; дослідження з використання альтернативних видів транспорту – бімодальних візків тощо. Олександр Пшінько, ректор Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. ак. В. Лазаряна, наголосив, що галузева наука приділяє увагу не лише новітнім винаходам та технологіям, але й підготовці кваліфікованих кадрів, які б удосконалювали та прискорювали розвиток українських залізниць не лише теоретично, але й були здатними втілювати свої розробки у повсякденній практиці. «Ми переконані, що рівень знань та професійних вмінь наших випускників має бути щороку вищим. Сьогодні академія домовилася про тісну співпрацю з нашими колегами з Франції. Налагоджуємо контакти з низкою країн-партнерів, щоб забезпечити нашим студентам найширші можливості ознайомитися з новітніми технологіями та світовими науковими надбаннями у сфері залізничного транспорту», — переконував Олександр Пшінько. Як повідомила «FotoInform (www.fotka.kr.ua)» Довідково. Міжнародна конференція залізничників проходила 1-3 квітня у Яремче (Прикарпаття». Участь у заході брали делегації з України, Польщі, Литви, Казахстану. На порядку денному були теми про шляхи підвищення конкурентоспроможності вантажних перевезень та перспективи розвитку пасажирських, а також можливості використання бімодальних перевезень за технологією RаilRunner на українських залізницях.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool