You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

В епідемічній ситуації по туберкульозу намітилась тенденція до стабілізації

Березень 26, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1691 | Коментарі: 0

Як повідомляє  «FotoInform», в епідемічній ситуації по туберкульозу в Кіровоградській області в 2008 році намітилась тенденція до стабілізації, зазначила Любов Пивоварчук. У той же час захворюваність на туберкульоз залишається на достатньо високому рівні, що визначає її як епідемію. Епідемічна ситуація по захворюваності на туберкульоз у місті Кіровограді залишається напруженою протягом останніх років. Серед мешканців міста зареєстровано 221 особа з вперше виявленим активним туберкульозом. Загальна захворюваність збільшилась на 6 випадків тобто на 2,6 %. Захворюваність на всі форми активного туберкульозу серед дітей та підлітків на 75,0 % і склала 3 дітей та 4 підлітка. За словами начальника управління охорони здоров’я протягом 2008 року профілактичним оглядам підлягала 116186 осіб, оглянуто на туберкульоз 111662 особи (96,1%). Дільничними поліклініками за 2008 рік виконано план флюорографічних оглядів на 100%, в тому числі профілактичних оглядів на 96,1%. Пересувний флюорограф виконав 6539 обстежень населення міста Кіровограда. В 2008 році лікувально-профілактичні заклади міста були забезпечені туберкуліном на 64%. Річний план вакцинації туберкульозу виконано на 99,4%. В січні 2009 року введено в експлуатацію стаціонар для лікування дітей, які хворіють на туберкульоз на базі обласного протитуберкульозного диспансеру, повідомила Любов Пивоварчук. Залишається не вирішеним питання в обласній протитуберкульозній лікарні збільшення кількості ліжко місць для лікування хворих з відкритими формами туберкульозу, хронічних хворих, хворих на позалегеневі форми туберкульозу. При оцінці основних показників туберкульозної інфекції в 2008 році начальник управління охорони здоров»я відмітила стабілізацію активності епідемічного процесу, зменшення питомої ваги деструктивних форм, збільшення охоплення профілактичними оглядами міста Кіровограда.

ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool