В епідемічній ситуації по туберкульозу намітилась тенденція до стабілізації

Березень 26, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1656 | Коментарі: 0

Як повідомляє  «FotoInform», в епідемічній ситуації по туберкульозу в Кіровоградській області в 2008 році намітилась тенденція до стабілізації, зазначила Любов Пивоварчук. У той же час захворюваність на туберкульоз залишається на достатньо високому рівні, що визначає її як епідемію. Епідемічна ситуація по захворюваності на туберкульоз у місті Кіровограді залишається напруженою протягом останніх років. Серед мешканців міста зареєстровано 221 особа з вперше виявленим активним туберкульозом. Загальна захворюваність збільшилась на 6 випадків тобто на 2,6 %. Захворюваність на всі форми активного туберкульозу серед дітей та підлітків на 75,0 % і склала 3 дітей та 4 підлітка. За словами начальника управління охорони здоров’я протягом 2008 року профілактичним оглядам підлягала 116186 осіб, оглянуто на туберкульоз 111662 особи (96,1%). Дільничними поліклініками за 2008 рік виконано план флюорографічних оглядів на 100%, в тому числі профілактичних оглядів на 96,1%. Пересувний флюорограф виконав 6539 обстежень населення міста Кіровограда. В 2008 році лікувально-профілактичні заклади міста були забезпечені туберкуліном на 64%. Річний план вакцинації туберкульозу виконано на 99,4%. В січні 2009 року введено в експлуатацію стаціонар для лікування дітей, які хворіють на туберкульоз на базі обласного протитуберкульозного диспансеру, повідомила Любов Пивоварчук. Залишається не вирішеним питання в обласній протитуберкульозній лікарні збільшення кількості ліжко місць для лікування хворих з відкритими формами туберкульозу, хронічних хворих, хворих на позалегеневі форми туберкульозу. При оцінці основних показників туберкульозної інфекції в 2008 році начальник управління охорони здоров»я відмітила стабілізацію активності епідемічного процесу, зменшення питомої ваги деструктивних форм, збільшення охоплення профілактичними оглядами міста Кіровограда.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool