У розкриті злочинів допомогла службова собака…

Березень 13, 2009 | Стрічка | Переглядів: 2105 | Коментарі: 0

Як повідомляє  «FotoInform», вони успішно працюють за усіма напрямками: беруть слід зловмисника, можуть виявити наркотики та визначити підозрюваного під час «виборки» за ідентичним запахом речі, яку він залишив на місці злочину. Саме в цьому і відзначилась вихованка Кінологічного центру при УМВС в Кіровоградській області 2-річна лабрадор Джесі. Вона допомогла співробітникам Ленінського райвідділу міліції по «гарячим слідам» затримати підозрюваних у скоєнні пограбування. Зловмисники зустріли потерпілого пізнього вечора на одній з вулиць обласного центру. Чоловік навіть згледітися не встиг, коли незнайомці відібрали у нього два мобільні телефони та зникли у невідомому напрямку. На місце події у складі опергрупи прибув працівник кінологічного центру зі службовою собакою.  Взявши слід, пес за лічені хвилини привів оперативників до двору, де знаходились підозрювані ... Загалом лише з початку 2009 року Джесі допомогла у розкритті 4 тяжких злочинів. У місті Долинська Кіровоградської області з її допомогою розшукали підозрюваного у скоєнні вбивства На місці злочину один із чоловіків залишив шапку, за запахом пес і виказав зловмисника. Працівники кінологічного центру говорять, що це результат щоденних дресувань, а щоб виховати хвостатого помічника міліціонера всередньому необхідно 5 місяців, після цього, собаку можна долучати до патрульно–розшукової роботи. У Кіровоградському Кінологічному центрі Джесі поки що єдиний  лабрадор, втім кінологи планують надалі розводити собак цієї породи. Щоправда, фахівці зізнаються, що від найкращих службових собак – німецьких вівчарок – не відмовлятимуться, бо лабрадори через свій добрий характер участі у затриманні зловмисників не беруть.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool