You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Одеська залізниця дбає про потреби людей з обмеженими фізичними можливостями

Квітень 08, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1613 | Коментарі: 0

Як повідомила «FotoInform (www.fotka.kr.ua)» прес-служба Одеської залізниці,так, у ході реконструкції вокзального комплексу станції Черкаси Одеської залізниці у 2008 році для покращення обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями знижені віконні прорізи у чергового помічника начальника вокзалу, обладнано кімнату відпочинку для інвалідів, туалетну кімнату із санвузлом та душем, а у вестибулі вокзалу розміщено кнопку виклику персоналу на висоті, зручній для користування інвалідів. Упродовж 2008 року обладнано пандусами з поручнями платформи на 35 станціях Одеської залізниці. Для посилення освітленості на станціях та переїздах установлено 2000 світильників. До того ж на всіх вокзалах Одеської залізниці входи на територію обладнані пандусами для безперешкодного в'їзду інвалідних візків, є спеціалізовані каси, а на вокзалах обласних центрів установлені таксафони на висоті, зручній для користування інвалідів. Туалети зі спеціальними кабінками для людей із порушеннями опорно-рухового апарату вже облаштовано на вокзалах Одеса-Головна, Шевченко, Кіровоград, Херсон, Миколаїв, станціях Кодима, Балта, Затишшя та Помічна. Крім того, зараз на залізниці курсують три вагони, обладнані пристроями для доступу інвалідів до вагонів, купе й санвузлів: два — у складі фірмового поїзда «Чорноморець» сполученням Одеса—Київ, один — у пасажирському поїзді № 64 Одеса—Дніпропетровськ. Замовити такі вагони можна, написавши відповідну заяву. Також для зручного переміщення інвалідів по вагону залізниця придбала 2 салонних візки. Як повідомляє «FotoInform (www.fotka.kr.ua)» медпункти вокзалів Одеси, Херсона, Миколаєва, Кіровограда, Черкас забезпечені інвалідними колясками. На вокзалах і вузлових станціях працюють групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями. До їх складу включений медперсонал. При зверненні інвалідів надається допомога при посадці й висадці з вагону. За бажанням пасажира для подальшого транспортування викликається спеціалізований транспорт соціальних служб або таксі, безкоштовно надається телефонний зв'язок по місту.

ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool