На рахунку міліцейських службових собак цього року вже 63 розкриті злочини

Травень 20, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1174 | Коментарі: 0

Так, за 4 місяці цього року вихованці Кінологічного центру при УМВС України в Кіровоградській області сприяли розкриттю «по гарячих слідах» 63 злочинів. Кінологами із спеціально навченими собаками було виявлено та вилучено 4 кг 400 г наркотичних речовин. Двічі за цей період правоохоронцями за допомогою службових собак було забезпечено реагування на сигнали про замінування, проведено 16 відпрацювань об’єктів на предмет пошуку вибухових речовин, виявлено 1 одиницю вогнепальної зброї та 50 набоїв. Наразі у Кінологічному центрі при УМВС України в Кіровоградській області несуть службу 19 чотирилапих правоохоронців різних порід. Нещодавно усі свої вміння і навички разом із кінологами вони демонстрували учням Кіровоградської гімназії ім. Т.Шевченка. Зазвичай, у Кінологічному центрі собак починають дресирувати із п’ятимісячного віку. Кінологи розповідають, що готують хвостатих міліціонерів за перевіреними роками програмами дресирувань: загальний, спеціальний курс дресирування та захисно-караульна служба. Після 5 місяців навчань службову собаку можна долучати до патрулювання вулиць міста. Втім для підготовки універсальної службово-розшукової собаки необхідно набагато більше часу, мінімум рік. Правоохоронці зауважують, що основою Кінологічного центру є німецькі вівчарки, вони гарно піддаються дресируванню та працюють фактично за всіма напрямками, до речі, слід зловмисника вони беруть навіть через 8 годин після скоєння злочину. Щоправда усі породи собак, що мешкають у центрі, а саме: лабрадори, кокер-спаніелі, середньоазіатські та німецькі вівчарки, ротвейлери мають здібності до міліцейської служби. Наприклад, спаніелі найкращі пошуковці наркотиків та вибухових речовин, ротвейлерам немає рівних в антитерористичній справі, вони ще й добрі в службово-розшуковій діяльності. А от від лабрадорів кінологи взагалі в захваті, - зізнається начальник Кінологічного центру УМВС України в області Ігор Стасюк. Річ у тім, що лабрадори навіть здібніші за німецьких вівчарок, підводить їх лише надмірна доброта, яка стоїть на заваді затриманню злочинців. Поки що у Кінологічному центрі одна собака породи лабрадор – Джесі, однак у планах кінологів і надалі розводити цих гарних чотирилапих помічників правоохоронців.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool