На Кіровоградщині рятувальники МНС через гру призвичаюють молодь до безпечної життєдіяльності (фото)!

Травень 27, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1705 | Коментарі: 0

Головною їх метою є популяризація серед школярів здорового і активного способу життя, підвищення рівня знань дітей з питань безпеки життєдіяльності, пропаганди професії рятувальника, повідомляє «FotoInform www.fotka.kr.ua » Проведенню обох заходів передували шкільні, районні та зональні змагання, в ході яких визначилися кращі з кращих. До обласного етапу фестивалю ДЮПР потрапило 8 команд та 14 команд-переможниць руху прийняли участь в обласному турі “Школи безпеки”. Перша частина фестивалю юних пожежників проходила в приміщенні Кіровоградського палацу культури ім. Компанійця, в рамках якої було проведено чотири конкурси: “Візитка”, “Літературно-музична композиція з тематики безпеки життєдіяльності”, медичний конкурс та конкурс авторської пісні про пожежників-рятувальників. Кожна команда-учасниця продемонструвала свою майстерність, знання, артистизм, уміння знаходити вихід з “надзвичайних ситуацій” та злагоджену командну гру. Друга частина заходу проводилася на території Кіровоградського обласного центру туризму краєзнавства, спорту та екскурсій, де одночасно і розгорталися події збору змагання “Школа безпеки”. Юним учасникам конкурсів довелося долати “переправи”, встановлювати намети, рятувати потопаючих, проводити “аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії" та, звичайно, демонструвати при цьому спритність, витривалість та гарну командну гру. За результатами проведених змагань в рамках фестивалю дружин юних пожежників в напруженій боротьбі перемогла команда з Компаніївки, яка і представлятиме Кіровоградщину на республіканських змаганнях, що традиційно проходитимуть в Євпаторії. Друге місце дісталося юним пожежникам з Кіровоградської школи-інтернату, третє – рятувальникам з Новоукраїнської гімназії № 7.

В загальному заліку V обласного збору змагання КВ ВГДР "Школа безпеки" перше місце виборола команда Суботцівської загальноосвітньої школи Знам'янського району; друге – команда Івангородської загальноосвітньої школи Олександрівського району і третє місце посіла команда Тарасівського навчально - виховного комплексу Новгородківського району. Звичайно, як і у кожного свята, у таких змагань є і своя зворотня сторона, за якою - напружена праця, виснажливі репетиції, вирішення нелегких організаційних питань. І дуже добре, що проведення таких заходів підтримуються не лише головним управлінням МНС в області та навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, а й управліннями освіти і науки, сім’ї та молоді, культури і туризму обласної адміністрації. Адже виховання в підростаючого покоління вмінь та навичок безпечного життя є одним із основних напрямків державної політики. А юні рятувальники уже вкотре довели: підростаюче покоління готове гідно продовжити боротьбу з надзвичайними ситуаціями.

Прес-служба ГУМНС у Кіровоградській області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool