А після війни минуло більше 60-ти років...

Березень 18, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1940 | Коментарі: 0

Лише впродовж березня на території області було виявлено та знешкоджено піротехнікам аварійно-рятувального загону спеціального призначення головного управління МНС біля 60-ти  таких знахідок. Найчастіше це траплялося на території Кіровоградського району: села Аджамка, Володимирівка, Могутнє. Три  88 мм артилерійські снаряди, дев’ять 76 мм снарядів, п’ять 57 мм снарядів, шість 45 мм снарядів, одна 82 мм мінометна міна та три гранати Ф-1– такий потужний арсенал знайдено у селі Вершино-Кам’янка, Новгородківського району. Виявляються такі знахідки за різних обставин. Частіше – місцевими жителями під час земляних робіт. І тут головне – не розгубитися, а дотримуватися певних правил, адже з плином часу, за будь-яких умов зберігання боєприпаси не втрачають своєї смертоносної сили. На щастя, про небезпечні знахідки вчасно повідомлялось та всі вони професійно знешкоджувались. Тож, шановні громадяни, якщо ви знайшли вибухонебезпечний або просто підозрілий предмет, перш за все, огородіть його добре видимим орієнтиром та повідомте про знахідку у військовий комісаріат чи до служби порятунку, вказавши про  його місцезнаходження. Пам’ятайте: брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, стукати чи бити по ньому, розбирати – смертельно небезпечно! Дотримання цих правил допоможе зберегти ваше здоров’я і життя! Звертаємося також до батьків, опікунів, вихователів: наближаються весняні канікули, з початком теплих днів тисячі  школярів з радістю виходитимуть на прогулянки, тож  не залишайте дітей без нагляду, пояснюйте їм як треба поводитися у разі виявлення підозрілого предмету та розповідайте про інші правила безпечної поведінки.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool